Sant Cugat deixarà l’Associació de Municipis per l’Aigua Pública

Sant Cugat deixarà l'Associació de Municipis per l'Aigua Pública, on va entrar el maig del 2020. Així ho ha explicat la tinenta d'alcalde de Gestió Urbana, Cristina Paraira, en una entrevista al TOT Sant Cugat. Paraira ha subratllat que amb la situació econòmica de l'Ajuntament s'ha revisat a quines associacions forma part l'Ajuntament i s'ha decidit prescindir d'aquesta, també per la circumstància que la competència del servei d'aigua és de l'AMB.

Més info: Sant Cugat s’incorpora a l’Associació de Municipis per l’Aigua Pública

En el moment en què es va entrar a l'associació, l'Ajuntament estava governat pel tripartit (ERC, PSC i CUP) i una de les seves principals apostes era la municipalització del servei d'aigua, però una sentència va dictaminar que la competència de la prestació de servei era de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i el procés va quedar aturat i prorrogat el contracte amb SOREA.

Ara, l'Ajuntament està esperant que l'AMB mogui fitxa. "Nosaltres farem el que digui l'AMB", diu Paraira. "Estem en una situació d'impàs amb 8 municipis més, mentre no hi hagi una empresa pública que ens pugui aglutinar".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem