Sant Cugat s’incorpora a l’Associació de Municipis per l’Aigua Pública

L'Ajuntament de Sant Cugat està estudiant la possibilitat de remunicipalitzar el servei de l'aigua i gestionar-lo de manera directa

L'Ajuntament de Sant Cugat s'ha adherit a l’Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública amb l'objectiu de preparar-se per una possible gestió pública directa del servei d'abastiment d'aigua, que està estudiant el govern municipal. La finalitat de l’Associació és difondre i promoure la gestió íntegrament pública de l’aigua, així com donar suport als municipis que vulguin encaminar-se cap a una gestió pública d’aquest servei.
 
L’Ajuntament està enllestint l’estudi sobre quina és la forma més eficient de prestar el servei en el cas de Sant Cugat i també està pendent de rebre de l’Àrea Metropilitana de Barcelona l’estudi sobre la viabilitat de prestació del servei d’abastament d’aigua de forma pública. “Una de les prioritats del pacte de govern és internalitzar el servei d’abastament d’aigua, ja que està demostrat en diversos estudis que la forma més eficient i sostenible de prestar el servei és a través de gestió directa, explica Lourdes Llorente, tinenta d’alcaldia de Transparència i Bon Govern, en un comunicat.

Més info: Sant Cugat s'emmiralla en París, Ripollet i Terrassa cap a la municipalització de l'aigua

L'Associació de Municipis per l'Aigua Pública està formada per 33 municipis catalans, entre els quals hi ha Barcelona, Badalona, Girona, Lleida, Sabadell, Terrassa i Cerdanyola del Vallès. Entre d’altres actuacions, organitza jornades, seminaris i cursos; dona impuls a iniciatives de debat tècnic i d’investigació i recerca sobre gestió de l’aigua; difon bones pràctiques o proveeix serveis d’assessorament i d’assistència jurídica i administrativa en processos de remunicipalització de serveis.

El Ple Municipal va aprovar al desembre l'adhesió a l'entitat, amb els vots a favor del govern municipal d'ERC-MES, PSC i CUP i els vots en contra de Ciutadans i Junts per Sant Cugat.

Més info: Sant Cugat s'adhereix a l'Associació per l'Aigua Pública, amb l'oposició en contra

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem