Sant Cugat demana la suspensió de l'ordre de protegir seus judicials amb els Mossos

El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va emetre l'ordre de protegir les seus judicials amb els Mossos, i el Ple Municipal en demana la suspensió

L'Ajuntament de Sant Cugat exigeix la suspensió de l'ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per protegir les seus judicials amb els Mossos d'Esquadra. Així, Sant Cugat demana al TSJC que "alliberi al cos de Mossos d'Esquadra d'aquesta protecció estàtica d'edificis per tal de poder-se dedicar a allò que és essencial del servei públic essencial: recuperar el seu normal funcionament, i dedicar-se a les tasques de la prevenció i la seguretat ciutadana." Tot plegat s'ha aprovat amb una moció presentada al ple per Junts per Sant Cugat, ERC-MES, PSC i CUP, només votada en contra per Ciutadans.

En aquest sentit, Carmela Fortuny, de Junts per Sant Cugat, ha apuntat que "hi ha altres maneres de fer aquesta vigilància, amb sentit comú.". En nom del Govern, el regidor de Seguretat, Francesc Carol, ha assegurat que "menys efectius de Mossos implica més feina per a la Policia Local."

El portaveu de Ciutadans, Aldo Ciprian, ha criticat la moció: "Vam sol·licitar dues vegades que s'incrementés la dotació pressupostària per a la formació dels Mossos, vam donar suport a mocions per augmentar la Policia Local... Sempre ens vam trobar amb el refús de la majoria de forces del ple", ha dit el regidor taronja, que ha afegit que "no és competència dels municipis delimitar les competències dels Mossos d'Esquadra", i que la moció "preten desprotegir les seus judicials."

 

 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem