El govern rebutja la proposta de JxSTC en habitatge i l'acusa de buscar "medalles"

Junts per Sant Cugat volia demanar a la Generalitat una regulació del preu del lloguer

El govern municipal d'ERC-MES, PSC i CUP ha rebutjat la proposta de Junts per Sant Cugat d'instar a la Generalitat a regular el preu del lloguer així com d'altres mesures per millorar l'accés a l'habitatge a la ciutat. El Ple Municipal del 16 de setembre ha tumbat la proposta "per a l'accés a un lloguer de preu assequible a Sant Cugat" de JxStC, amb els vots negatius del govern i Ciutadans, que sí que ha donat suport a alguns dels punts del text.

"Hi ha una dificultat d'accés a l'habitatge per part de la ciutadania", ha reconegut Albert Salarich, regidor de Junts per Sant Cugat, que ha considerat que és un problema a tota l'Àrea Metropolitana i que és la Generalitat qui té les eines per fer-hi front. Per això, l'objectiu del partit era "donar-li suport" i instar el govern català a establir una regulació del preu del lloguer. Sobre la regulació, proposava crear una comissió a Sant Cugat per valorar l'escenari i evitar possibles "efectes no desitjats com la inflació o la disminució" de l'oferta dels habitatges en lloguer.

Retrets a Junts per Sant Cugat

Francesc Duch, tinent d'alcalde d'Habitatge, ha assegurat que moltes de les propostes presentades per Junts per Sant Cugat ja constaven al programa electoral de govern i que són "perfectament coneixedors de la situació". "Per això vam guanyar les passades eleccions", ha etzibat Duch, que ha acusat JxSTC de "buscar medalles".

Més contundent ha estat la tinenta d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert, que ha acusat Junts per Sant Cugat i els anteriors governs de Convergència de "desídia i deixadesa" en les polítiques d'habitatge. "Són propostes que tenim a l'agenda i seran una prioritat absoluta, Tenim un compromís total amb l'habitatge", ha emfatitzat Gibert.

"Causa estranyesa que es comenci a parlar d'habitatge"

"Causa estranyesa que es comenci a parlar d'habitatge per part d'un partit que ha governat tants anys a Sant Cugat i ens ha portat a aquesta situació", ha ironitzat Munia Fernández-Jordán, de Ciutadans. Amb tot, des de Cs s'han mostrat contraris a la regulació dels preus de lloguer i consideren que el principal solució passa per augmentar el parc d'habitatge de lloguer. A més, ha criticat que "Catalunya és la comunitat que menys inverteix en habitatge".

Albert Salarich ha lamentat la negativa de la resta de partits i ha criticat al govern municipal per no tenir "la ma estesa" per debatre sobre l'habitatge.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem