Sant Cugat denuncia la falta d'ajudes del govern espanyol a les pimes

El PSC critica la política "populista i destructiva" de Junts per Sant Cugat i defensa la gestió del govern espanyol

L'Ajuntament de Sant Cugat ha denunciat la "nul.la implicació del govern de l’estat espanyol en l’aportació d’ajuts directes a comerç, restauració, autònoms i pimes davant l’actual crisi econòmica provocada per la Covid-19". El Ple Municipal ha aprovat, amb els vots a favor de Junts per Sant Cugat i ERC, una moció que reclama més ajudes directes al teixit empresarial. La CUP s'ha abstingut i Ciutadans i PSC hi han votat en contra.

"Espanya s'ha convertit en l'economia de l'ajornament dels pagaments, més que de les ajudes directes", ha lamentat Albert Salarich, de Junts per Sant Cugat, proposants de la moció. En aquest sentit, ha advertit que "la falta de mesures pot provocar més destrucció d'empreses i més persones aturades". "Ajornar no és donar ajuts directes", ha insistit".

Elena Vila: "Estem fats de la política populista i destructiva"

Des d'Esquerra, Francesc Duch ha matitzat que les ajudes del govern espanyol no es podrien qualificar com a "nul·les", però si "insuficients i precàries". Considera que "és un problema que ve de Madrid". "Les ajudes de l'Estat han arribat, però tard, malament i no en el lloc on tocava. Contrasta amb actuacions que s'han fet arreu d'Europa", ha afegit.

El PSC s'ha mostrat molt crític amb el posicionament de Junts per Sant Cugat. "Continuen en la seva línia de crítica destructiva. Estem farts de la política populista i destructiva", ha etzibat Elena Vila, que afegia: "Sembla que son les víctimes i que han fet una gestió impecalbe de la crisi sanitària". Vila ha reivindicat les mesures de l'Estat, posant d'exemple els ERTO o els crèdits ICO.

Fernández-Jordán: "Ho prefereixen gastar en ambaixades i en anar a la lluna"

Fernández-Jordán (Ciutadans) també ha carregat contra Junts i el seu "estil" de parlar sempre "d'estat opressor" i de que "la culpa és de Madrid". "Podem estar d'acord que la gestió de la pandèmia és catastròfica. Però vostès i ERC governen a la Generalitat, amb un pressupost de 30.000 milions d'euros. Ho prefereixen gastar en ambaixades i en anar a la lluna".

Des de la CUP, Marco Simarro considera una "obvietat que l'Estat espanyol és a la cua europea dels rescats socials". "Falten moltes ajudes", ha assegurat. Tot i això, ha reflexionat que el que cal és "un canvi estructural" i ha advertit que "les ajudes a fons perdut no revertiran les greus conseqüències d'aquesta crisi".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem