Sant Cugat incrementarà el control de les subvencions a partits polítics

Els partits polítics de Sant Cugat reben cada mes 16.250 euros en subvencions

L'Ajuntament de Sant Cugat disposarà d'un nou reglament per regular el control de les subvencions que reben els partits polítics. L'objectiu és garantir la transparència en els diners que reben les formacions polítiques amb representació a Sant Cugat i establir en què se'ls poden gastar.

Cada partit polític amb presència al ple (Junts per Sant Cugat, ERC, PSC, Ciutadans i CUP) rep 750 euros mensuals. A més, cada grup perceb 500 euros extres per cada regidor que té. En total, Sant Cugat aporta 16.250 euros cada mes als partits.

Lourdes Llorente, tinenta d'alcaldia de Bon Govern, ha recalcat que és una "aposta per la transparència" i reivindica que el nou reglament era "necessari". A més, ha agraït la tasca de tots els partits polítics en l'elaboració del text.

Justificació dels diners

"Qualsevol entitat per rebre una subvencio necessita justificar l'activitat que fa i les seves despeses, i els grups polítics no podem tenir més privilegis", va argumentar Lourdes Llorente. Així, el nou reglament, que s'ha aprovat inicialment en el ple municipal d'aquest 15 de febrer amb el suport de tots els partits, estableix en què es poden gastar els diners de les subvencions els partits i com ho han de justificar.

Llorente va destacar que fins ara no hi havia un procediment reglat que supervisés com utilitzaven les subvencions els partits polítics. Ara, els grups, ha més de limitar en què es poden gastar els diners, hauran de portar documentació justificativa.

Cristina Paraira, de Junts per Sant Cugat, ha destacat la "bona feina" per l'elaboració del reglament i ha reiterat el seu "compromís amb la transparència".

Com es podran gastar els diners?

Segons els reglament, els partits podran destinar els diners de les subvencions a:

  • Actes públics dels grups polítics municipals
  • Despeses de difusió en mitjans de comunicació o fulletons de les iniciatives del grup polític municipal
  • Despeses de representació (locomoció i dietes) realitzats amb motiu d’actes o reunions de contingut local o sectorial d’interès pel grup municipal.
  • Subministraments de béns no inventariables, consumibles, telefonia, manteniment del servei informàtic propi, de la web del grup...
  • Contractes de lloguer a nom del grup polític municipal per a l’exercici de les seves funcions.
  • Contractes de serveis i qualsevol activitat de publicitat, en suport de les tasques i obligacions pròpies del grup polític municipal.
  • Comissions bancàries i de gestió i manteniment del compte corrent obert a nom del grup polític municipal.
  • Despeses en formació dels membres del grup polític municipal en qüestions relacionades amb les seves tasques.
  • Aportacions justificades als partits polítics, coalicions o federacions electorals, amb un límit del 30 % de l’aportació municipal referida a tot el mandat.
  • Altres despeses que tinguin la consideració de funcionament.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem