Sant Cugat ja té tres lobbys inscrits al Registre de Grups d'Interès

Sant Cugat Empresarial, Sant Cugat Creix i l'Associació Catalana d'Universitats Públiques; els primers grups d'interès inscrits al registre

El Registre de Grups d'Interès de Sant Cugat ja compta amb tres lobbys inscrits. L'Ajuntament va aprovar la seva creació el mes de juliol, convertint-se en la primera administració local a disposar d'un registre de grups de pressió o lobbys. L'objectiu és donar informació sobre els Grups d'Interès de Sant Cugat i informar de les reunions amb càrrecs electes o tècnics de l'Ajuntament. 

S'hi poden inscriure les persones físiques o jurídiques privades i les xarxes, plataformes i altres fonts d'influència organitzada que desenvolupen activitats amb la finalitat d'influir directament o indirectament en els processos d'elaboració i aplicació de les polítiques i de presa de decisions. A través d'aquest registre es podrà saber qui ha participat en l'elaboració de les polítiques públiques, amb quins mitjans i amb quins resultats, i també el codi ètic que ha permès el desenvolupament d'aquesta intermediació d'acord amb la Llei.

Els grups de pressió o lobbys són grup de persones o entitats influents amb interessos afins de tipus econòmic, polític, ideològic o religiós que organitzen una acció simultània sobre l’opinió pública, els partits polítics, l’administració i el govern en benefici dels seus interessos. La creació d'un registre de grups a Sant Cugat respon a la voluntat de voler augmentar la transparència en les relacions entre aquests grups i els poders públics.

Lobbys de Sant Cugat

Des que es va posar en marxa el registre, al mes de juliol, ja s'han inscrit tres grups de Sant Cugat. Cada grup registrat ha de donar les dades de la seva plataforma i fer una breu descripció sobre la seva activitat. A més, en el formulari d'inscripció també es pregunta: 'Preveieu mantenir comunicacions orals o escrites, reunions, contribucions i audiències amb autoritats i empleats públics, vinculades a l'elaboració de projectes normatius i a l'elaboració i aplicació de polítiques públiques?'. Els grups ja inscrits, amb la descripció feta per ells mateixos, són:

  1. Associació Sant Cugat Empresarial: Associació multisectorial que representa la micro, petit, mitjana i gran empresa amb interessos i vinculacions comercials o empresarials a Sant Cugat del Vallès. Som interlocutors dels nostres associats davant l'adminsitració i altres estaments.
  2. Sant Cugat Creix: Es constitueix com a associació sense ànim de lucre, per representar a tots els seus associats, en la defensa, promoció i formació de l'esport. L'objectiu és dotar a la ciutat d'un actor que permeti preservar aquest model esportiu formatiu de Sant Cugat.
  3.  Associació Catalana d'Universitats Públiques: Representa les universitats públiques catalanes per tal de sumar esforços per promoure iniciatives, programes i projectes conjunts pel bé de la millora del sistema universitari i motor de desenvolupament social, cultural i econòmic

Més informació
 
Comentaris

Destaquem