Sant Cugat és el primer municipi en registrar els 'lobbys'

L'objectiu d'aquest registre és donar al públic els Grups d'Interès que es reuneixin amb càrrecs electes o tècnics de l'Ajuntament per realitzar activitats d'influència o intermediació

Sant Cugat serà la primera administració local que disposi d'un Registre de Grups d'Interès –coneguts també com a lobbys o grups de pressió–. Així ho aprovava el Ple municipal en la sessió celebrada el  18 de juliol. Un registre que pretén incloure totes aquelles persones i organitzacions que participen en l'elaboració o aplicació de polítiques públiques de l'Ajuntament.

El projecte es portava a aprovació inicial al ple del mes d'abril i es va sotmetre l'expedient a informació pública. Durant aquest període es va presentar un únic escrit d'al·legacions presentat pel grup municipal d'ERC-MES, que han estat incorporades a l'avantprojecte de Reglament de Creació i Funcionament del Registre Municipal de Grups d'Interès.

L'objectiu del registre és publicar els Grups d'Interès que es reuneixin amb càrrecs electes o tècnics de l'Ajuntament per realitzar activitats d'influència o intermediació. A través d'aquest registre es podrà saber qui ha participat en l'elaboració de les polítiques públiques, amb quins mitjans i amb quins resultats, i també el codi ètic que ha permès el desenvolupament d'aquesta intermediació d'acord amb la Llei.

La informació d'aquest Registre de Grups d'Interès es podrà consultar en els pròxims mesos en el portal de transparència de l'Ajuntament. La creació d'aquest registre s'emmarca en el desplegament de la Llei de transparència aprovada pel Parlament de Catalunya.

La inscripció al Registre de Grups d'Interès serà gratuïta i voluntària.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem