Sant Cugat mostra el seu suport al sector esportiu local

Unanimitat dels grups polítics per treballar conjuntament a favor del món esportiu amb una Comissió Operativa per a l'Esport de Sant Cugat

El Ple Municipal de Sant Cugat ha presentat, el dilluns 18 de gener, una moció institucional per crear una Comissió Operativa per a l'Esport de Sant Cugat (COESC) amb l'objectiu de donar suport a aquest sector i que serveixi com a marc per donar resposta als interrogants que puguin aparèixer.

En la moció s'assenyala que actualment ja existeix un "Pla Estratègic de l'Esport 2017-2026, elaborat en l'anterior mandat i desenvolupat amb la participació, esforç i hores per part de les diferents entitats i agents esportius així com els grups polítics de Sant Cugat".

Amb això, el pla existent, que compta amb una part d'anàlisi i diagnosi i un altre de fase propositiva, "descriu i analitza amb detall fortaleses, oportunitats, o necessitats de millora del sistema esportiu de la nostra ciutat en aspectes concrets i és una eina valuosa i positiva pel que fa a la reflexió i anàlisi del sistema esportiu de Sant Cugat, de les seves entitats, i de l'administració local".

Es per això, que els diferents grups municipals han arribat a l'acord de crear "una Comissió Operativa per a l'Esport de Sant Cugat amb el lideratge de l'Ajuntament de Sant Cugat, amb representació de la Coordinadora d'Entitats Esportives de Sant Cugat, Sant Cugat Creix, Paidos, Team Partners i de pluralitat política de la ciutat, amb la finalitat de marcar els eixos futurs d'acció de la ciutat en matèria esportiva i poder-ne prendre les mesures adequades a partir de l'anàlisi i diagnosis que presenta el Pla Estratègic de l'Esport 17-26".

A més, la moció especifica que el govern municipal defineixi "un pla operatiu 2021-2023 amb l'establiment d'un ordre de prioritats, una agenda pròpia i la corresponent dotació pressupostària i que es traslladin les conclusions d'aquest procés al Consell Municipal de l'Esport".

Amb tot, aquest acord neix d'una moció que Junts per Sant Cugat anava a presentar en el Ple Municipal de desembre, però finalment la formació política va posposar la seva presentació arran del canvi en la regidoria d'Esports, passant de Gemma Aristoy a Francesc Carol, i poder treballar de manera conjunta la moció amb tots els partits.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem