Renúncia del síndic, suport a l'esport i divisió independentista per la Llei Celaá al ple

Durant el primer ple municipal de l'any, també s'ha passat una dació de compte sobre una sentència del TS referent al pla urbanístic del Turó de Can Mates

Les forces polítiques amb representació a l'Ajuntament de Sant Cugat han tornat a debatre després de les festes de Nadal en el primer ple municipal de l'any 2021. Un ple, fet encara de forma telemàtica per la pandèmia de la Covid-19, en el qual s'ha oficialitzat la renúncia del Síndic de Greuges, Ramon Palacio; s'ha aprovat una moció institucional per crear una Comissió operativa per al sector de l'esport de Sant Cugat, o s'ha posat de manifest la tensió entre els partits independentistes en el debat d'una moció sobre la nova Llei Educativa aprovada al Congrés dels Diputats.

Renúncia del Síndic de Greuges

El primer ple municipal del 2021 ha servit per oficialitzar la renúncia al càrrec del Síndic de Greuges de Sant Cugat, Ramon Palacio, així com l'obertura del procés per tal de substituir-lo. Palacio plega, ja que el fet de jubilar-se, fa que per qüestions legals i administratives, sigui incompatible la seva presència en el càrrec de síndic.

Més info: Aprovada en el Ple la renúncia de Palacio com a Síndic de Greuges

Suport a l'esport santcugtenc i divisió independista per la 'Llei Celaá'

La sessió ordinària del Ple Municipal del mes de gener ha estat esqüeta pel que fa al nombre de mocions presentades per les formacions polítiques. De fet, només se n'han presentat dues, de les quals una ha estat institucional.

I és que la creació d'una comissió operativa per al sector de l'esport de Sant Cugat, arran de les conseqüències que ha patit el sector per la pandèmia de la Covid-19, ha generat el màxim concens entre els partits amb representació al consistori. Tot han donat suport a aquesta moció, amb la qual cosa ha esdevingut institucional.

Més info: Sant Cugat mostra el seu suport al sector esportiu local

L'única moció que s'ha debatut en la sessió, doncs, ha estat una que presentada per Junts per Sant Cugat sobre el model d'escola catalana i la Llei Educativa aprovada al Congrés dels Diputats, popularment coneguda com a Llei Celaá. Una moció que ha posat de manifest les tensions en les relacions entre els partits independentistes, i que ha mostrat la seva divisió. ERC, de fet, ha titllat la moció "d'electoralista".

Més info: Divisió independentista en una moció tombada sobre el català a l'escola i la 'Llei Celaá'

El pla urbanístic al Turó de Can Mates va ser correcte

En el ple s'ha exposat també una dació de compte, en la qual s'ha explicat a totes les forces polítiques i als ciutadans, que el Tribunal Suprem ha dictat que el Pla Urbanístic del Turó de Can Mates es va fer de forma correcta, deixant sense efecte el recurs interposat per Josel, S.L (Núñez&Navarro). Una sentència ferma i que ja no es pot recórrer més.

Més info: El Pla Urbanístic del Turó de Can Mates va ser correcte segons el Tribunal Suprem

Una petició per recuperar la intervenció parlada de la ciutadania al ple

En l'Audiència Pública s'ha adreçat una petició de la senyora Eva Lafuente, qui ha demanat que es recuperi la intervenció parlada de la ciutadania en el torn de l'Audiència Pública dels plens municipals. El regidor de Participació, Marco Simarro, ha argumentat que l'Ajuntament s'ha hagut d'adaptar als nous formats per la pandèmia de la Covid-19. Simarro, però, ha assegurat que ja es busquen alternatives per habilitar, a partir del ple municipal del mes de febrer, un espai on poder fer les intervencions ciutadanes de l'Audiència Pública: "Recuperarem aquest espai de participació".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem