Sant Cugat se solidaritza amb les víctimes de l'operació Garzón

Els exregidors santcugatencs Eduard Pomar i Ramon Piqué van ser víctimes de tortures en el marc de l'operació Garzón

El ple municipal ha acordat mostrar la seva solidaritat i reconeixement a les víctimes de les tortures de l'operació policial contra l'independentisme, que va tenir lloc l'estiu del 1992, poc abans que comencessin els Jocs Olímpics de Barcelona

La CUP-PC i ERC-MES han portat a la sessió plenària d'aquest dilluns, 18 de setembre, aquesta moció, que ha comptat amb el suport del PDeCAT-Demòcrates, ICV-EUiA, PSC i el regidor no adscrit, Dimitri Defranc. 

El debat de la moció, que comptava amb 7 acords, entre els quals hi ha instar al Govern espanyol a depurar les responsabilitats polítiques que es deriven de l'Operació Garzón, rebutjar l'actual legislació antiterrorista espanyola o condemnar l'actuació de l'exjutge Baltasar Garzón per haver faltat la veritat, entre altres ha generat debat. 

I és que Cs I PP han votat en contra de la moció. En aquest cas, el portaveu del PP, Álvaro Benejam, ha expressat que "és difícil posicionar-nos sobre aquest tema de les tortures. No tenim elements per saber si n'hi ha o no. No sabem el que va passar i no ens podem posicionar sobre aquest tema". 

En línies similars s'ha expressat la regidora de Ciutadans Munia Fernández-Jordán. "Hi ha omissions en el relat dels fets per a situar millor el que són els fets provats i no les interpretacions". 

La moció ha estat presentada pels exregidors santcugatencs Eduard Pomar i Ramon Piqué, detinguts durant aquesta operació i víctimes de tortures. 

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha volgut remarcar com de "valents sou explicant el que vau patir avui. Jo em quedo amb el relat de la mare de l'Eduard. El dia que la vaig escolar, el relat d'aquella mare em va fer entendre que cap mare, ni ningú, pot voler una tortura per a cap persona. No és humà. I com estem parlant de la vulneració dels drets humans, per això avui, jo us vull dir que sou molt valents i que teniu tot el nostre respecte. Ens teniu al costat per donar la cara i perquè això no torni a passar mai més".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem