Sant Cugat treballarà per convertir l'antiga Drinkking Lemon en un espai polivalent

La moció de la Cup s'ha aprovat amb les esmenes del govern de fer un estudi de viabilitat dels equipaments municipals

El Ple municipal ha aprovat la iniciativa de la CUP per habilitar un nou equipament musical polivalent a les instal·lacions de l'antiga discoteca Drinkking Lemon amb l'esmena del govern de realitzar primer un estudi de viabilitat de l'equipament. La regidora de la CUP, Ariadna Sierra, ha defensat que disposar d'un espai per activitats culturals és una reivindicació històrica de les entitats del municipi: "Des del juliol de 2022 l'Ajuntament ha assumit la responsabilitat sobre el terreny de les antigues instal·lacions de la discoteca Drinkking Lemon i es podria no només rehabilitar les seves instal·lacions sinó també rehabilitar per l'ús social, musical i cultural de l'espai."

Una reivindicació històrica

El terreny de l'antiga discoteca forma part del futur barri de Ca n'Ametller, però la CUP defensa que "mentre el desenvolupament urbanístic de Ca n'Ametller no és una realitat desaprofitar aquest espai seria un error". D'altra banda, Sant Cugat ha impulsat diferents projectes de creació d'un espai polivalent municipal, però cap d'ells ha acabat tirant endavant. Fa uns anys es va impulsar un projecte publicoprivat per fer una sala de concerts en una sala anomenada Hoboken, però que va acabar derivant en una discoteca convencional, coneguda com a Teatre Sant Cugat. També es va intentar convertir la sala de dalt dels Cinemes de Sant Cugat en una sala de concerts, però, pel pressupost que comportava i dificultats tècniques, la sala no va acabar acollint aquestes activitats.

Més info: El nou govern atura la sala polivalent i mantindrà les quatre sales de cinema

La sala de concerts és una reivindicació històrica de col·lectius musicals i joves de Sant Cugat que el consistori vol cobrir un cop fet l'estudi de viabilitat. Sierra ha declarat que a Sant Cugat "hi ha una mancança d'espais dedicats a esdeveniments musicals que també tinguin espais coberts per dur a terme activitats de les entitats que ho requereixin. Per exemple, podria ser un espai on assajar el ball de gitanes de Carnaval i així es podria deixar de dependre de les places públiques i del clima".

Tots els partits del consistori han coincidit en la necessitat d'un espai musical per Sant Cugat, però Junts ha presentat una esmena per "estudiar la viabilitat del projecte". En aquest sentit, la regidora del PP, Estrella Salanova, ha demanat al govern accelerar el pla d'equipaments per poder fer propostes efectives: "El pla d'equipaments per estudiar la viabilitat del projecte és important per saber si tot el cost sortiria rendible vist que es tracta d'un terreny que es troba dins dels equipaments del futur barri de Ca n'Ametller perquè potser tindria un ús temporal massa curt per justificar aquesta actuació."

Finalment, tots els partits del consistori han votat a favor de la moció amb l'esmena del govern excepte VOX, que ha declarat que "seria important implicar a la col·laboració publicoprivada perquè suposés un cost menor pel consistori".

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem