Canvi de rumb de la sala de concerts Hoboken

El nou gerent de la sala es compromet a obrir l'espai als grups locals i les entitats santcugatenques, i es mostra disposat a parlar amb Dissidència Sònica

El santcugatenc Pol Moragas és el nou gerent de la Sala Hoboken. Un nomenament que respon al canvi d'orientació del negoci que en volen fer els seus propietaris. De fet, la sala deixa de banda l'estil indie per obrir-se a la música electrònica i alternativa els divendres a la nit, i més comercial els dissabtes amb l'objectiu “d'arribar a tots els tipus de públic, i principalment satisfer la demanda de Sant Cugat en aquest sentit”, ha destacat Pol Moragas.

Amb tot, la sala continua apostant per les formacions locals a l'hora de programar concerts en directe. “De fet, el dia 8 de febrer tenim dos formacions locals en concert a Hoboken, Don Johnsons i Una hora más”, ha destacat Moragas. Igualment, ha manifestat que, tot i el canvi de gerència, el conveni amb l'Ajuntament que inclou la celebració del Mou-te a la sala “continua en marxa, i a més, ens obrim a altres possibilitats, com és facilitar l'espai per a que les entitats puguin accedir-hi per assajar o el que sigui oportú”.

Respecte a la privacitat de la sala, Moragas ha remarcat que “és 100% privada, amb dos socis, l'antic gerent, Carles Cano, i un accionista majoritari de Vitòria”, i ha apuntat que la relació amb l'Ajuntament és “que se li paga un lloguer per la nau, com fan les altres empreses, i que hi ha el conveni per cobrir unes necessitats que existeixen i que la sala pot cobrir”. D'aquesta manera, ha volgut desmentir les crítiques sobre si la sala pertany o no a l'Ajuntament de Sant Cugat.

Dissidència Sònica
Des del sindicat de músics Dissidència Sònica s'ha criticat àmpliament aquest canvi de rumb i la gerència encarregada a Moragas. En concret, i com ha destacat Quimantú segura, membre de Dissidència Sònica, “és un escàndol que un secretari de les JNC sigui gerent de Hoboken” tot criticant també que “no s'hagi escollit algú amb un mínim perfil acadèmic o curricular en gestió cultural” fet que demostra, segons segura, que “el soci capitalista no es pren seriosament res que vagi més enllà de la discoteca, en aquest cas la música”.

Moragas, ha replicat a aquestes acusacions tot dient que “jo ja estava treballant a l'empresa privada” tot afegint que “a les JNC els ho vaig comunicar jo que en seria el gerent, no te res a veure”. Tot plegat, destacat Moragas “és una reivindicació històrica d'una sala de concerts pública, però aquesta és privada; amb tot, hi ha total voluntat de diàleg, i les diferents entitats i col·lectius ja han accedit a parlar, però Dissidència Sònica no s'hi vol asseure a buscar possibles solucions”.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem