El nou govern atura la sala polivalent i mantindrà les quatre sales de cinema

L'Ajuntament manté el compromís de fer una Sala de Concerts a Sant Cugat i buscarà nova ubicació

El nou govern de Sant Cugat ha aturat el projecte de sala polivalent que s'havia de fer a l'espai dels Cinemes de Sant Cugat i les obres del qual havien de començar aquest juliol. D'aquesta manera, es mantindran les quatre sales actuals de cinema al centre de la ciutat.

Un dels motius que han portat al govern a frenar el projecte és que el pressupost previst es podria multiplicar per dos i superar els dos milions d'euros. A més, assegura que les dificultats tècniques impedirien utilitzar l'espai com una sala de concerts i entenen que aquest era l'objectiu prioritari.

El projecte inicial de la sala polivalent preveia convertir la planta superior dels Cinemes de Sant Cugat en un espai per a activitats de tota mena, des de concerts fins a trobades d'entitats o congressos. Així mateix, es mantindria l'activitat cinematogràfica a les dues sales inferiors.

“El projecte no complia els objectius inicials i no hi havia la certesa tècnica que es poguessin dur a terme tres activitats com la projecció de pel·lícules a la planta inferior, un concert a la sala superior i una obra de teatre al Teatre-Auditori”, ha justificat la tinent d'alcalde de Cultura, Esther Madrona.

Reivindicació històrica

Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament aposta per aturar el projecte i buscar un nou emplaçament per a la Sala de Concerts amb la voluntat que també tingui un ús polivalent. Així, el govern es compromet a trobar "una fórmula de tenir un equipament de ciutat amb les millors condicions econòmiques possibles, en una ubicació adequada i que respongui a la demanda històrica de les associacions juvenils i musicals de la ciutat".

"És un projecte reivindicat de fa molts anys i continua sent-ho. Ens posarem a treballar de seguida amb la idea de la sala de concerts, que és una prioritat", ha assegurat l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla. Així, ara hauran de buscar una nova ubicació i decidir si s'aprofita un equipament ja existent o se'n construeix un de nou. "Mirarem totes les opcions. És un tema urgent i mirarem les opcions més viables per cobrir l'objectiu com abans millor, però sense presses perquè ha de ser viable", ha afegit Ingla. 

I és que la sala de concerts és una reivindicació històrica de col·lectius musicals i joves de Sant Cugat. De fet, fa uns anys es va impulsar un projecte público-privat per fer una sala de concerts en una nova sala anomenada Hoboken, però que ha acabat derivant en una discoteca convencional, el Teatre. Segons l'alcaldessa de Sant Cugat, recuperar la gestió d'aquest espai podria ser una opció, però no l'única, ja que s'han d'estudiar totes les alternatives.

Els cinemes

D'aquesta manera es mantindran les 4 sales i la intenció és fer créixer i potenciar la programació engegada en els darrers mesos. L’objectiu és ampliar el Cicle de Cinema d’Autor amb la incorporació al Festival de Cinema d’Autor de Barcelona, integrar-se al Festival Docs de Barcelona, establir un marc de col·laboració amb la Filmoteca de Catalunya per repescar el Cicle de Cinema Clàssic, mantenir i fomentar el Sant Cugat Fantàstic, incloure l’equipament al Cicle de Cinema Gaudí, etc.

Així, l’Ajuntament emprendrà un concurs públic per adjudicar la gestió de les sales, que són de titularitat municipal. Mentrestant, es mantindrà la gestió a Picking SPI, que s'encarrega de l'espai des de l'octubre de 2018. En els primers mesos de 2019 hi han passat més de 30.000 espectadors, el que el govern santcugatenc entén que és un èxit.

“Sant Cugat és una ciutat que reclama projeccions de cinema i gaudir d'aquesta vida cultural al centre de la ciutat”, ha afirmat Esther Madrona fent referència a l'afluència d'espectadors. Així, l'Ajuntament també aposta per "acostar els cinemes a la ciutadania", amb activitats adreçades a les escoles i convidant, per exemple, directors i directores de pel·lícules.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem