Sant Cugat vota pel president Puigdemont i per la República

Els partits independentistes superen el 50% dels vots i Ciutadans experimenta un important creixement i se situa com a segona força més votada

Sant Cugat ha refermat el seu compromís amb la República Catalana i més del 50% dels vots han anat a parar a partits independentistes, en unes eleccions amb una participació històrica de més del 85%. Junts per Catalunya, del president Carles Puigdemont, ha estat el partit més votat pels santcugatencs, amb el 30% dels vots. En el conjunt de Catalunya, Ciutadans ha estat la força més votada i els partits independentistes obtindrien la majoria absoluta en escons.

A Sant Cugat, el bloc sobiranista (Junts per Catalunya, ERC i CUP) ha rebut el 55% dels vots, dos punts menys que al 2015. El bloc constitucionalista (PP, Ciutadans i PSC) es queda amb el 37%, set punts més que fa dos anys. En Comú Podem ha obtingut un resultats similars als que va obtenir Catalunya Si Que Es Pot a Sant Cugat al 2015 i ha tret al voltant del 6,5% dels vots.

En el bloc independentista, Junts per Catalunya ha tingut més del 29% dels vots i ERC, tercera força, amb el 20%. El resultat dels dos partits supera al de Junts pel Sí al 2015. En canvi, la CUP ha perdut més d'un 5% respecte a les eleccions del 2015, i ha passat de tercera a sisena força amb el 5% dels vots.

Ciutadans ha liderat clarament el bloc constitucionalista a Sant Cugat i el seu vot ha crescut gairebé cinc punts entre els santcugatencs, passant del 17% al 2015 al 22%. El PSC ha trencat una tendència negativa i ha recuperat vot respecte a fa dos anys, passant de poc més del 6% a l'11%. El Partit Popular ha quedat com a setè partit més votat, amb menys del 4% dels vots, la meitat que al 2015.

Mireu les imatges de la jornada electoral a Sant Cugat.

Resultats a Sant Cugat:

Més informació
 
Comentaris

Destaquem