La CUP valora que "es manté la majoria independentista"

La formació ha obtingut el 5,20% dels vots santcugatencs, un 5% menys que en les eleccions de 2015

La CUP ha obtingut 2.744 vots a Sant Cugat del Vallès, el que suposa el 5,20% dels vots santcugatencs en les eleccions al Parlament de Catalunya celebrades aquest dijous, 21 de desembre. Uns resultats obtinguts en unes eleccions rècord de participació, situant-se en el 87%, la xifra més alta de totes les eleccions celebrades a Sant Cugat.

En les passades eleccions al Parlament de Catalunya, celebrades el 27 de setembre de 2015, la CUP aconseguia  el 10,118% dels vots santcugatencs (4.974 vots), i el 8,2% dels vots catalans, sent la tercera força a Sant Cugat. En aquest cas, la CUP se situa en la sisena posició a Sant Cugat.

El regidor santcugatenc de la CUP, Ignasi Bea, ha valorat molt positivament la participació en les eleccions, tot i lamentar la davallada de la CUP. "Segurament hi ha una part de vot útil cap a Esquerra Republicana, perquè la gent volia que no guanyés Ciutadans", ha atribuït, felicitant-se perquè "la majoria independentista es manté, malgrat la repressió, les hòsties, la gent a la presó i la gent a l'exili".

"Hem aturat el cop d'estat del 155", ha remarcat, apuntant que Ciutadans "ha posat tota la carn a la graella", en relació al que han invertit en la campanya, "però no han guanyat el bloc independentista".

Amb aquests resultats, la santcugatenca Núria Gibert, número 10 de la llista encapçalada per Carles Riera, no entra al Parlament de Catalunya.

Mireu les imatges de la jornada electoral a Sant Cugat.

Les eleccions del 21-D

Moment de la nit a Cal Temerari. FOTO: C. Caballé

Sant Cugat ha refermat el seu compromís amb la República Catalana i més del 50% dels vots han anat a parar a partits independentistes, en unes eleccions amb una participació històrica de més del 85%. Junts per Catalunya, del president Carles Puigdemont, ha estat el partit més votat pels santcugatencs, amb el 30% dels vots. En el conjunt de Catalunya, Ciutadans ha estat la força més votada i els partits independentistes obtindrien la majoria absoluta en escons.

A Sant Cugat, el bloc sobiranista (Junts per Catalunya, ERC i CUP) se situa al voltant del 57% dels vots, dos punts menys que al 2015. El bloc constitucionalista (PP, Ciutadans i PSC) es quedaria amb el 37%, set punts més que fa dos anys. En Comú Podem ha obtingut un resultats similars als que va obtenir Catalunya Si Que Es Pot a Sant Cugat al 2015 i ha tret al voltant del 6,5% dels vots.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem