Ingla (ERC) remarca que "l'independentisme continua sent majoritari al país"

La formació ha obtingut els millors resultats de la història de la democràcia

ERC-Catalunya ha obtingut 10.986 vots a Sant Cugat del Vallès, el que suposa el 20,82% dels vots santcugatencs en les eleccions al Parlament de Catalunya celebrades aquest dijous, 21 de desembre. Uns resultats "fantàstics", ha qualificat la portaveu de la formació a la ciutat, Mireia Ingla, obtinguts en unes eleccions rècord de participació, situant-se en el 87%, la xifra més alta de totes les eleccions celebrades a Sant Cugat superant en més d'un punt la mobilització per les eleccions catalanes del 2015.

En les passades eleccions al Parlament de Catalunya, celebrades el 27 de setembre de 2015, ERC aconseguia, amb Junts pel Sí, el 48,12% dels vots santcugatencs (23.659 vots), i el 39,59% dels vots catalans. En les últimes eleccions en què van concórrer en solitari, les de 2012, la formació aconseguia el 13,035% dels vots, un total de 5.636 vots santcugatencs, sent la segona força a la ciutat per darrere de CiU. D'aquesta manera, aquest 2017, ERC ha estat la tercera força més votada a la ciutat

Mireia Ingla ha fet valdre l'alta participació en les eleccions. "A Sant Cugat, un cop més, hem demostrat que quan les urnes ens demanen, hi anem, i això és molt important perquè legitima els resultats". També ha valorat positivament els resultats obtinguts a escala de país. "Són els millors en la història de la democràcia d'Esquerra", fent valdre que "el més important és que s'ha demostrat que l'independentisme continua sent majoritari al país".

Pel que fa als vots obtinguts per Ciutadans a escala nacional, Ingla ha apuntat que "hem d'analitzar fredament què ha passat, i és que el PP s'ha enfonsat, literalment". En aquest sentit, ha destacat que "és una bona notícia", pel fet que "aquells que han governat durant un mes el país quan aquí no tenien cap legitimitat, avui encara en tenen menys de legitimitat". "La gent del PP pretenien governar en aquest país a cop de 155; suposo que a partir de demà respectaran els resultats", ha preguntat, atribuint el vot a Ciutadans a "un clar vot útil del bloc unionista", així com "una mobilització d'electorat que fins ara no s'havia sentit interpel·lat".

Amb tot, ha destacat que "malgrat haver mobilitzat aquest electorat que no s'havia sentit interpel·lat fins ara, els independentistes continuem tenint majoria, i això és un fet que avui té més valor que mai, quan alguns tenim el nostre candidat a la presó".

Amb aquests resultats, el santcugatenc Raül Romeva, número 3 de la llista republicana encapçalada per Oriol Junqueras, torna al Parlament de Catalunya.

Mireu les imatges de la jornada electoral a Sant Cugat.

Eleccions del 21-D

ERC fent el seguiment a la seva seu. FOTO: Bernat Millet

Sant Cugat ha refermat el seu compromís amb la República Catalana i més del 50% dels vots han anat a parar a partits independentistes, en unes eleccions amb una participació històrica de més del 85%. Junts per Catalunya, del president Carles Puigdemont, ha estat el partit més votat pels santcugatencs, amb el 30% dels vots. En el conjunt de Catalunya, Ciutadans ha estat la força més votada i els partits independentistes obtindrien la majoria absoluta en escons.

A Sant Cugat, el bloc sobiranista (Junts per Catalunya, ERC i CUP) se situa al voltant del 57% dels vots, dos punts menys que al 2015. El bloc constitucionalista (PP, Ciutadans i PSC) es quedaria amb el 37%, set punts més que fa dos anys. En Comú Podem ha obtingut un resultats similars als que va obtenir Catalunya Si Que Es Pot a Sant Cugat al 2015 i ha tret al voltant del 6,5% dels vots.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem