Senglars, l'estat català i la corrupció al Ple municipal

Aquest dilluns, dia 16 de novembre, se celebra el Ple municipal a l'ajuntament de Sant Cugat a partir de les set de la tarda.

Fins a una trentena de punts conformen l'ordre del dia del Ple municipal de novembre, que se celebra aquest dilluns, 16 de novembre, a partir de les set de la tarda. Els senglars, la violència envers les dones o la corrupció són algunes de les qüestions que es posaran damunt la taula. Com sempre, a les 18.30 hores hi haurà el torn de participació ciutadana, on els santcugatencs poden preguntar directament als representants polítics.

Ciutadans i Convergència presentaran conjuntament una moció "sobre la problemàtica dels porcs senglars", després que C's denunciés la "impassibilitat de l'equip de govern davant la invasió de senglars al centre de Sant Cugat". Per la seva banda, la CUP-PC va presentar el 13 de novembre de manera urgent una moció de suport a la declaració d’inici del procés de creació de l’Estat català independent que va fer el Parlament el 9 de novembre.

La proposta del PSC, amb el suport d'ICV-EUiA, per racionalitzar l’aportació dels recursos públics als centres educatius concertats de la ciutat és una de les qüestions que més debat ha generat abans del Ple.

Propostes dels partits

Dues de les mocions estan subscrites pels set partits del Ple: una sobre declaració de suport i adhesió de Sant Cugat a les ciutats defensores dels drets humans i una altra, a proposta del PP, per tal de garantir l’accés universal dels infants i joves a l’esport extraescolar. Així mateix, hi ha una declaració de la Junta de Portaveus de suport al Manifest institucional del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

Tres de les mocions presentades busquen adherir Sant Cugat al pacte social contra la corrupció, a la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables i a la Xarxa de municipis per l’economia social i solidària.

Una proposta del PSC de donar suport al Centro Castellano-Manchego, la voluntat d'ERC-MES de cobrir la piscina del Parc Central, una moció d'ICV-EUiA contra el reial decret que limita la captació de les energies renovables, la iniciativa de Ciutadans per fomentar mesures de suport al dol o una de la CUP-PC per fer una sala polivalent a Sant Cugat són algunes de les altres qüestions que els partits debatran.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem