Susanna Pellicer: "Calculem que necessitaríem uns 60 habitatges socials més"

El TOT continua la ronda d'entrevista als tinents d'alcaldes i portaveus de l'oposició amb Susanna Pellicer, tinenta d’alcalde de Benestar i Ciutadania

Susanna Pellicer va començar a l’Àrea de Serveis Socials a l’últim mandat de Lluís Recoder, creu que potser aquest serà el seu últim mandat. Pellicer admet que l’habitatge a Sant Cugat és car i que tot i que s’hi viu bé, hi ha també ciutadans que ho passen malament.

Com es presenta el mandat?

Aquest mandat es presenta interessant des de la nostra àrea, hem de consolidar les coses que hem fet fins ara. Com que és una àrea que està molt a prop de les persones que ho estan passant més malament, veiem si aquestes tendències econòmiques que ens diu que van millorant tiren endavant.


Quines serien les línies d’actuació?

Hem de tenir en compte que les inversions de l’àrea no són en infraestructures, sinó en persones. Tenim el repte d’aconseguir augmentant les persones que treballen a Serveis Socials.  

Quina és la necessitat?

Ara ens faltarien dues educadores socials. Les tenim pressupostades per a l’any 2016. Ara no és que hi vagin saturades, però hi ha alguna tensió; com que volem que l’atenció estigui molt ben feta, amb aquestes dues persones podrem donar un nivell molt elevat.

Altres projectes?

Seguir oferint convenis i ajuts a les entitats del tercer sector. Al pròxim ple també portem a concurs la gestió del SAD (Servei d’Assistència a Domicili), serà el concurs més gran que tenim de gairebé 14 milions d’euros. Esperem que surti una empresa potent que ens pugui ajudar. La cooperació continua essent un repte, també. Tenim la part de gent gran, donem suport a entitats que treballen amb aquest col·lectiu. Un altre repte que tenim és continuar amb el servei de mediació, no volem créixer en nombre de casos, però volem que siguin efectius. També tenim el Banc del Temps que volem continuar. Hi ha una gran àrea per a les persones amb atenció especial, tenim la sort de tenir cinc tallers-escola-residència, per tant, tenim un gruix de persones que necessiten que la ciutat també els ajudi.

Déu n’hi do!

Una altra àrea que també ens preocupa és la de la salut mental. Els CAP ens diuen que cada vegada hi ha llistes d’espera més llargues de les que ens agradaria. És una àrea molt delicada i nosaltres ho hem de suplir,. Hem tingut entrevistes amb CatSalut per mirar com es pot millorar l’atenció


Com es podria millorar?

Amb més hores d’atenció. Hem de posar dades conjuntes, però ja tenim una petició redactada per CatSalut d’augment d’atenció a la salut mental .

Més serveis?

Tenim les àrees d’igualtat i en contra de la violència de gènere i la part d’immigració, centrada en les sessions de benvinguda, perquè continua arribant gent a Sant Cugat, al contrari del què passa a altres llocs. El padró va augmentant.

Quantes persones estan en risc d’exclusió social a Sant Cugat?

Estem atenent 900 persones, però no totes són per motius econòmics. No tenim molts casos nous, però sí que es cronifiquen casos.  

Es necessita més habitatge social?

Sí, calculem que necessitaríem uns 60 habitatges socials més perquè hi ha gent que ha de viure amb millors condicions. No ha de ser un bloc de 60 habitatges, anirem a la recerca activa d’habitatges.

Recerca a on?

Entre habitatge de Promusa i particulars.

Susanna Pellicer es veu 4 anys més de tinenta d’alcalde?

Crec que les persones hem de saber fins on estem. No vull ser alcaldessa i no vull arribar molt més lluny en política. Crec que sí que pot ser l’últim mandat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem