La CUP, partidària a desobeir i a no despenjar l'estelada de la plaça d'Octavià

La formació anticapitalista interpel·la l'alcaldessa perquè "estigui a l'alçada del moment històric"

La CUP insta a l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, a fer cas omís a la sentència del Jutjat Contenciós-Administratiu de Barcelona i a no despenjar l'estelada de la plaça d'Octavia. La formació anticapitalista se suma així a la petició de "valentia" ja feta per Esquerra Republicana, després que la justícia donés deu dies a l'Ajuntament per retirar la bandera independentista de la via pública. Per la seva banda, el PP ha reclamat la seva retirada immediata. L'Ajuntament, de moment, no s'ha pronunciat.

"Instem a l’alcaldessa a què estigui a l’alçada del moment històric, al mandat democràtic que té encomanat, que faci política en majúscules i que no despengi l’estelada", exposa la CUP en un comunicat, on denuncia "l'enèsima  judicialització de la política" que pateix Catalunya. És la segona vegada que la justícia dóna deu dies a l'Ajuntament per retirar una bandera independentista de la via pública, després de l'episodi amb l'estelada de l'estació.

La CUP assenyala que "el poble de Sant Cugat s’ha expressat en diverses ocasions a favor del procés d’autodeterminació de Catalunya" i recorda que 18 dels 25 regidors del ple municipal són sobiranistes.

"Qui perd reiteradament a les urnes, qui està perdent el debat social, qui no vol afrontar mecanismes democràtics per a dirimir el conflicte polític, vol servir-se de lleis fetes a mida per a desligitimar el fer majoritari. Via denúncies, via agressions verbals al Ple o via detencions", finalitza el partit santcugatenc.

#ConesaNoLaDespengis

En aquest sentit, la portaveu de la CUP a Sant Cugat, Núria Gibert, ha demanat a través de Twitter fer pressió a l'alcaldessa perquè no tregui la bandera.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem