Un jutjat ordena a l'Ajuntament retirar l'estelada de la plaça de l'estació

L'Ajuntament va penjar l'estelada a l'estació per l'11 de setembre de 2014

Un jutjat contenciós-administratiu de Barcelona ha condemnat l'Ajuntament de Sant Cugat a retirar la bandera estelada penjada d'un pal a la plaça de Lluís Millet, on hi ha l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat. Després d'un recurs de Societat Civil Catalana, la magistrada considera que es tracta d'una bandera partidista i d'una determinada opció política, i per tant no pot estar present en cap espai públic, encara que no sigui un edifici.

En la sentència, la jutgessa cita jurisprudència del Tribunal Suprem en casos similars on es determina que l'estelada marca clarament una opció política i vulnera la neutralitat que han de mantenir els poders públics. Així, recorda que el Suprem es va posicionar després que algunes juntes electorals ordenessin a ajuntaments catalans retirar estelades dels balcons consistorials. Però la magistrada considera que si la bandera estelada és partidista, ho és sempre, no només en campanya electoral, i que si no es pot penjar dels edificis públics tampoc es pot penjar en espais públics.

La sentència és recurrible.

Estelada

L'Ajuntament de Sant Cugat va col·locar l'estelada a la plaça de l'estació per l'11 de setembre del 2014. Des de llavors, PP, Ciutadans, VOX i Societat Civil Catalana han presentat nombroses denúncies contra la presència de la bandera, que sempre havien estat desestimades per la justícia.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem