Valldoreix aprova una comissió informativa del Baixador en una moció que empipa l'oposició

Ciutadans aprova, amb el suport del govern de Junts, una modificació del ROM que ja havia proposat l'oposició d'esquerres

La Junta de Veïns de Valldoreix va aprovar en la sessió plenària de setembre modificar el ROM vigent per incloure la figura de la Comissió Informativa, que mensualment tracti amb l'equip de govern i l'oposició els temes relacionats amb les diferents àrees de govern on actua l'EMD de Valldoreix. Va ser una proposta de Ciutadans que va rebre el suport del govern de Junts i l'enuig d'ERC-MES, CUP-PC i PSC-CP, que havien proposat una moció igual en el mateix ple i que defensen "fa anys que demanen comissions informatives".

A més, s'inclou addicionalment en aquesta modificació del ROM la possibilitat que per acord de la majoria del plenari es puguin constituir altres Comissions Especials per tractar temes específics d'interès per al veïnat. Així, Ciutadans proposa una Comissió Especial oberta al veïnat per donar seguiment al desenvolupament del projecte polèmic d'avinguda del Baixador. Aquest punt de la moció també va ser delicat, ja que l'oposició d'esquerres es queixava fa una setmana que el govern no els estava informant correctament de l'evolució d'aquestes obres i "estaríem en situació irregular".

Més info: ERC-MES, PSC i CUP-PC fan un pas al costat amb el projecte del Baixador, cansats de canvis

Susanna Casta, portaveu del grup socialista, va recriminar a José Miguel Garcia, portaveu de Ciutadans, que no fos honest: "Em sembla molt lleig que agafis la idea d'un company que fa temps que la demana i la presentis per separat", referint-se a la petició de Comissions Informatives que ja havia fet Ferran Margineda, portaveu de la CUP.

Pel que fa al govern de Junts, Casta va qüestionar per què van votar en contra de la proposta de les esquerres i es va sumar a la moció del grup taronja, una queixa que ja van plantejar ERC, PSC i CUP, estranyats que Ciutadans i Junts es donin suport en tantes mocions.

Desavinences a la Junta de Veïns

Les comissions informatives i l'avinguda del Baixador no són els únics temes que tensen als grups municipals de Valldoreix. Quan es parlava de la polèmica moció de Ciutadans, es va treure el tema del Complex Esportiu, que recentment ha donat de què parlar arran de la sentència que, segons el govern, els farà pagar 357.000 euros a l'empresa gestora.

Més info: L'EMD de Valldoreix haurà de pagar 357.000 euros a l'empresa del complex esportiu

Lluïsa Muñoz (Junts), vocal d'Economia, critica l'oposició per haver posat la demanda que "farà que haguem de pagar aquesta multa amb diners dels valldoreixencs". Ramon Segura, portaveu d'ERC, li respon que "si no s'haguessin fet contractes il·legals no haurien perdut la sentència, i que la culpa no pot ser del que demanda".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem