ERC-MES, PSC i CUP-PC fan un pas al costat amb el projecte del Baixador, cansats de canvis

L'oposició d'esquerres lamenta la "mala praxis" i vol esperar a ques estigui resolt el projecte

Fa més de sis anys que s'espera el projecte per urbanitzar l'avinguda del Baixador, encara sense asfaltar. Dimecres 14 de setembre, els tres grups de l'oposició d'esquerres a l'EMD de Valldoreix, ERC-MES, PSC i CUP-PC, han compartit un comunicat en què declaren que fan "un pas al costat" cansats de que el govern "els cridi a les reunions i a la sala del costat redefineixi el projecte".

Actualment, l'EMD de Valldoreix és el responsable d'aprovar el projecte d'urbanització de l'avinguda del Baixador. El disseny presentat preveu un pressupost de 5 milions d'euros, que el veïnat considerava excessiu, ja que haurien de pagar entre 15.000 i 100.000 euros per parcel·la. Per això, van llançar un seguit de propostes per rebaixar el cost. Des de llavors, l'EMD té pendent presentar un nou projecte que pugui contemplar una rebaixa.

Més info: El projecte de l'avinguda del Baixador tira endavant tot i el malestar d'alguns veïns

Malestar de l'oposició d'esquerres

Els tres partits polítics lamenten que "després de gairebé 7 anys, quan els veïns s'uneixen i creen una associació, el govern es posa les piles i volen correr de manera ineficient". Pel que fa a ells, denuncien que mai se'ls ha donat accés al projecte "fins que han necessitat els nostres vots". 

És un tema que porta cua, perquè des de que es van soterrar les torres d'alta tensió que "es podria haver anat avançant amb el projecte", segons defensa l'oposició d'esquerres. "Feu el que hagueu de fer i quan ho tingueu decidit votarem amb responsabilitat", han sentenciat. "Perquè ens dona la sensació que ens volen utilitzar com un comodí per si les coses surten malament o si al final es pren la decisió de negar-los als veïns alguna de les seves propostes. Sempre poden culpar a l'oposició, com som més, veritat? Poden dir que depenen de nosaltres".

Sobre la redacció del projecte, ERC-MES, PSC i CUP-PC tenen dubtes de la qualitat d'execució. "No tenen criteri propi. No saben què volen fer. Un perquè marxa i li és igual, l'altre perquè vol vots", ha afirmat Susanna Casta, la portaveu del grup socialista. "Els veïns fan unes propostes, els tècnics unes altres, i ells han de triar"

"No ha buscat cap subvenció ni s'ho han plantejat"

Finalment, els tres portaveus han mostrat preocupació perquè el govern de Junts "no ha buscat cap subvenció ni s'ho han plantejat" per finançar la urbanització de l'avinguda del Baixador. "És un carrer de 13 metres d'ample. Són preus desorbitats que poden arribar als 5 milions", han dit. "Hauran d'estalviar en voreres, en rec, arbres, panots...", ha repassat Ferran Margineda, portaveu de la CUP-PC.

El portaveu d'ERC-MES, Ramon Segura, també s'ha mostrat desconforme amb la gestió del govern: "Tenim 3 milions pressupostats per a projectes que no saben si podran fer, quan encara no han acabat d'urbanitzar Jacint Verdaguer ja tenen problemes amb el pàrquing, no saben quantes taules tenen a les terrasses ni si paguen les taxes... qui dirigeix aquest barri?"

Desenteses a la Junta de Veïns de Valldoreix

L'avinguda no és l'únic tema de desavinença entre govern i oposició d'esquerres. Aquest mateix dilluns, JuntsxValldoreix convocava una roda de premsa per comunicar que l'EMD de Valldoreix haurà de pagar 357.000 euros a l'empresa del complex esportiu. Un altre cas que "portarà cua", ha dit Susanna Casta.

Més info: L'EMD de Valldoreix haurà de pagar 357.000 euros a l'empresa del complex esportiu

A més, Casta lamenta que es prioritzin obres com les de l'Escola de Música, que també va ser polèmica, abans que la del Baixador. "Em temo que volen deixar de pagar el Baixador per pagar l'Escola de Música i a això em nego".

"L'actitut del president és infantil"

Sobre les declaracions que el president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig (Junts) va fer l'altre dia, els tres portaveus també s'han volgut pronunciar.

Més info: El president de Valldoreix carrega contra l'oposició: "Ens sentim maltractats"

"És infantil fer aquestes manifestacions. S'ha de ser mes seriós", ha expressat Segura. "No es pot anar desqualificant als altres. S'ha de dir el que creus i que els veïns decideixin".

Margineda ho ha entés com un "joc de campanya": "Evidentment que no l'odio ni li desitjo cap mal. Però la gent que el vota atendrà amb molt de gust que el portaveu de la CUP sigui el dimoni".

Casta ha trobat exagerades les expressions de Puig: "Dir odi és molt fort, jo no odio a ningú. Sembla que estiguem a l'escola".

Una oposició dividida

Els tres portaveus han lamentat l'absència de José Miguel García, vocal de Ciutadans, i que aquest representi "una crossa" a l'hora d'aprovar les mocions del govern. "Li és més fàcil pactar amb independentistes de dretes que d'esquerres. Les dretes s'entenen", ha dit Segura.

L'oficina Antifrau

L'EMD de Valldoreix està pendent que l'Oficina Antifrau resolgui les denúncies que se li van posar. "Tenen por de que vinguin a visitar-nos en campanya, i per això estan enfadats", comenta el portaveu de la CUP-PC.

Més info: Antifrau investiga presumptes irregularitats a l'EMD de Valldoreix

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem