Així valoren els partits amb representació a Sant Cugat els resultats de les eleccions

Junts per Catalunya ha estat la força més votada a Sant Cugat, per davant d'ERC i el PSC, mentre que VOX ha estat la quarta força al municipi, per davant de la CUP i EnComú Podem

Junts per Catalunya ha estat el partit més votat a Sant Cugat en les eleccions catalanes del 14-F, superant amb més de 2.000 vots de diferència al segon partit més votat al municipi, Esquerra. El PSC ha quedat en tercera posició a Sant Cugat, per davant de VOX, que ha estat la quarta força més votada. La CUP ha quedat en 5a posició, mentre que EnComú Podem ha estat la 6a opció més escollida al municipi. Ciutadans ha quedat en 7a posició.

Més info: Junts per Catalunya guanya a Sant Cugat les eleccions de la pandèmia

Junts per Sant Cugat

"És un èxit i estem molt contents. És un impuls de cara a les pròximes eleccions municipals", ha destacat el Coordinador local de Junts, Marc Ledesma, qui a més ha recordat que "Junts ha guanyat en la majoria de municipis". En clau santcugatenca ha apuntat que els resultats "són fruit, en part, de la bona feina que s'està fent a l'Ajuntament". A més, Ledesma ha valorat "molt positivament" els resultats a Catalunya, on l'independentisme ha aconseguit 74 diputats, més que mai.

ERC

El president de la secció local d'Esquerra Republicana, Oriol Cisteró, s'ha mostrat molest pel fet que les eleccions s'hagin celebrat en el marc actual de la pandèmia: "Hi ha hagut un nivell d'abstenció important". Dit això, però, Cisteró ha assegurat que la formació republicana fa una lectura positiva dels resultats al municipi: "Sant Cugat ha tornat a demostrar que és una ciutat fortament independentista". A més, el president d'ERC Sant Cugat ha destacat la importància que l'Ajuntament estigui liderat per una alcaldessa de la formació, la qual cosa, ha dit. "Té una incidència positiva en els resultats electorals". Cisteró ha catalogat també de "molt mala notícia" l'augment de VOX a Sant Cugat i a Catalunya.

PSC 

El secretari General del PSC a Sant Cugat, Pere Soler, s'ha mostrat satisfet pels resultats del seu partit a la ciutat on ha estat tercera força." Ho valoro molt positivament, és un empat tècnic amb ERC que té el segon lloc. Nosaltres hem fet molt bona campanya a Sant Cugat. Soler ha destacat també els resultats dels dos primers: Junts i ERC. "Cal destacar la davallada de vots de Junts i ERC. Hi ha davallada de les tres forces independentistes a Sant Cugat". Sobre d'on han vingut els nous votants del PSC Soler ho ha atribuït a "l'enfonsada de Ciutadans" i també a la dels Comuns. Sobre si el fet d'estar al govern municipal ha pogut influir, Soler ha dit que cada elecció és diferent. Soler també ha lamentat que la llei electoral no permeti a Salvador Illa tenir més escons per la diferència que té de vots d'ERC a àmbit nacional.

CUP

Pau Sánchez, membre de la CUP, ha explicat que "a Sant Cugat tenim sempre un percentatge millor que a nivell general", i ha volgut fer èmfasi en el fet que a "Sant Cugat la CUP té una implementació important". Amb tot, Sánchez ha afirmat que des de la CUP estan "contents" amb els resultats al municipi, així com a Catalunya: "Hem duplicat la nostra representació al Parlament", ha recordat. De totes maneres, el cupaire ha afirmat que "el vot és diferent en clau local que en clau nacional". Pel que fa a la forta pujada de VOX, Sánchez ha explicat que "sorprèn negativament", i ha alertat del perill de "discursos racistes i xenòfobs".

Ciutadans farà declaracions el dilluns, 15 de febrer, després de l'executiva.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem