Queixes i malestar entre els usuaris del CAP Sant Cugat

Després de cinc dies de tancament del CAP Valldoreix, les cues a Sant Cugat indignen els qui esperen visita mèdica

Els usuaris dels centres sanitaris de Sant Cugat valoren molt negativament el fet que el CAP de Valldoreix estigui tancat durant tot el mes d’agost.

Després de cinc dies de l’inici d’aquest tancament, provocat per les retallades en sanitat que ha sofert també Sant Cugat, els usuaris han vist com acudir al CAP Sant Cugat era sinònim d’hores d’espera. Les cues han estat, i són, durant aquests dies molt més llargues del que és habitual.

I és que a banda de fer front als usuaris habituals, el CAP Sant Cugat ha d’acollir els usuaris del CAP Valldoreix. Esperes de fins a dues hores, o optar per la sanitat privada. Aquestes són les alternatives que es plantegen per als qui necessiten ser visitats per un metge durant aquest mes d’agost a Sant Cugat.

El Servei Català de la Salut assegura que al setembre, tot tornarà a la normalitat, i que aquests tancament ja s’han efectuat en altres ocasions sense que això afecti a la qualitat del servei que reben les persones.

Comunicat del Departament de Salut

El Departament de Salut ha fet públic un comunicat en relació a l'ús inadequat dels equipaments sanitaris. Aquest comunicat ve provocat per les protestes que s’estan produint en els darrers dies en alguns centres sanitaris.

El Departament de Salut manifesta que “respecta escrupolosament el dret dels ciutadans a opinar i manifestar-se pacíficament en relació a les mesures que s’han emprès de reordenació de l’atenció continuada i de les urgències”, però, no obstant això manifesta el seu “absolut rebuig i lamenta totes aquelles actuacions de protesta que suposin incrementar la incertesa i generin dubtes als ciutadans sobre la garantia d’atenció sanitària, la qualitat del nostre sistema sanitari i la confiança en els seus professionals”.


En el mateix comunicat, el Departament de Salut apunta que prendrà les mesures que siguin necessàries per a la protecció dels professionals i per garantir el correcte exercici de les seves tasques.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem