Sant Cugat acorda promoure l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport urbà

El consistori es posa d’acord per desenvolupar estratègies perquè el desplaçament en bicicleta sigui més segur

Tots els grups municipals amb representació al consistori han acordat, aquest dilluns al Ple ordinari, promoure l’ús de les bicicletes a Sant Cugat. En una moció institucional proposada per ICV es defensa “el potencial de la bicicleta com a vehicle silenciós i sostenible” i es pretén impulsar el seu ús com a “eina de mobilitat alternativa a l’automòbil i a la motocicleta”.

El document presentat també exposa que en el Ple del 18 de juliol es va acordar la Carta internacional per caminar, per això, també “és voluntat del mateix Ple potenciar l’ús de la bicicleta”. Segons el text aprovat “la promoció d’ambdós sistemes sostenibles de mobilitat contribuirà a crear espais més interessants a l’interior de la ciutat, a més, de la disminució de l’ús de motors de combustió”.

El Ple també acorda impulsar iniciatives perquè el desplaçament en bicicleta sigui més segur, creant mesures de pacificació entre vianants i bicicletes, així com establiments d’itineraris per a ciclistes. També es vol desenvolupar estratègies per fer que el ús de la bicicleta sigui més atractiu, com per exemple millorar el disseny dels espais urbans perquè la majoria d’itineraris es puguin fer en bicicleta o incrementar la xarxa d’itineraris, tant en l’àmbit urbà con interurbà.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem