Sí definitiu a les ordenances fiscals

Les famílies amb ingressos inferiors a 12.000 euros l’any han de pagar només un 10% del rebut de l’IBI

El mapa dels impostos i dels ajuts previst pel 2012 ja està aprovat definitivament. L’equip de govern ha acceptat per les diverses al·legacions de tots els grups de l’oposició i s’han acabat aprovant les ordenances fiscals més participatives (políticament) dels darrers anys.

CiU ha acceptat les propostes d’ICV i la CUP, i ha incorporat parcialment les presentades pel PP, en relació a les bonificacions per a família nombrosa a l’impost sobre béns immobles (IBI). Així, les bonificacions es mantenen en el 50% de l’IBI per a immobles d’un valor cadastral inferior als 300.000 euros i s’estableix una bonificació del 25% de la quota per a famílies nombroses amb un habitatge habitual de valor cadastral entre 300.000 i 400.000.

Aquestes bonificacions augmenten en el cas de famílies amb ingressos baixos. Si la unitat familiar té uns ingressos inferiors a 12.000 euros, poden obtenir una bonificació del 90% de l’impost. Pel que fa a les famílies amb ingressos entre els 12.000 i 18.000 euros, poden obtenir una bonificació del 70% de l’impost. Malgrat això, aquestes bonificacions tenen com a límit un màxim de 450 euros.

Una altra novetat és que s’elimina la bonificació per a famílies nombroses amb un habitatge habitual de valor cadastral igual o superior a 400.000 euros. Això, no obstant, en cas que alguna d’aquestes famílies tingués uns ingressos familiars inferiors o iguals a 18.000 euros podrà sol·licitar la bonificació del 70 o 90% abans esmentada, segons sigui el cas. L’equip de govern també ha estimat una al·legació del PSC en relació a la bonificació del 50% de la quota anual de la taxa de recollida de residus per als comerços que vegin afectada durant un mínim de 3 mesos la seva activitat (dificultats objectives d’entrada) per obres realitzades o promogudes per l’Ajuntament.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem