Gairebé 18.000 santcugatencs comencen un curs escolar sense restriccions

L'escola pública és l'opció preferida per les famílies de Sant Cugat

17.663 infants i joves santcugatencs tornen a les aules a partir d'aquest dilluns pel curs 2022-23. D'aquests n'hi ha 2.941 que comencen la seva nova aventura a I-3 (abans, P-3). De moment hi ha 605 alumnes menys que el curs passat, tot i que són dades provisionals.

L'inici de l'escola s'ha avançat més que mai, començant el 5 de setembre a Infantil i Primària i el 7 de setembre a ESO, Batxillerat i Formació Professional. La gratuïtat d'Infantil-2, el canvi al calendari i el nou currículum són les principals novetats. Però l'arrencada de l'escola destaca especialment per deixar enrere les restriccions de la Covid-19 i la desaparició de les mascaretes tres anys després.

Més info: Tot el que has de saber sobre el curs escolar 2022-23

L'escola pública, preferida

L'escola pública és cada vegada més l'opció preferida per les famílies de Sant Cugat. Dels 2.941 infants santcugatencs que comencen I-3 aquest curs, més de la meitat han optat per un centre públic (1.593). El curs passat l'escola pública va acollir el 51% dels nous alumnes d'infantil, mentre que enguany ha estat triada pel 54%. En canvi, han baixat els nous alumnes en centres concertats (948 infants) i els privats (400). 

Dels 17.633 santcugatencs des de l'escola bressol fins a l'ESO que cursen els seus estudis a Sant Cugat, un 45% ho fa en un centre públic, un 35% està en escoles concertades i un 20% en una privada. "Tenim una molt bona escola pública, és el fonamental", explicava la regidora d'Educació de Sant Cugat, Pilar Gorina, en una entrevista al TOT.

Més info: Pilar Gorina: "Què més voldríem que l’entorn de totes les escoles fos un bosc"

Distribució dels alumnes pel curs 2022-23

 

Captura de Pantalla 2022 09 02 a les 10.52.18

El curs a Sant Cugat

El curs escolar a Sant Cugat arrenca amb dos nous grups per tal de poder donar resposta a les famílies que optaven per l'escola pública: un segon P-3 a La Floresta i un tercer grup de 4t de Primària al Gerbert d'Orhlac. A més, s'han creat 22 noves places a l'escola bressol, a La Mimosa i al Niu. Tot i això, l'escola bressol municipal segueix sense poder donar plaça a totes les famílies que ho sol·liciten. 

També han augmentat les places a la Formació Professional. L’Institut FP Sant Cugat incorpora 5 nous grups: a Grau Mitjà s’ofereix Cures auxiliars (2 grups) i Cuina i Gastronomia (1 grup) i al Grau Superior es crea Promoció i igualtat de gènere (1 grup) i Direcció de Cuina (1 grup). Pel que fa al programa de Formació i Inserció - Pla Transició al Treball (PFI), incorporà un nou grup de Cuina que s’ofereix a la tarda. En total aquest augment ha suposat la creació de 165 noves places.

La Mirada

La Mirada continuarà un curs més en mòduls prefabricats, a l'espera de disposar de l'escola definitiva. Després d'anys de retards i incompliments, el govern municipal espera poder començar les obres de l'edifici abans d'acabar el 2022. En l'espai provisional, ja s'han instal·lat els nous mòduls necessaris per iniciar les classes. També està previst enllestir la tanca perimetral per al nou pati, ubicat al parc de la Guineu. L’actuació es completa amb la instal·lació de zones de jocs infantils i una pista multiesportiva (els treballs encara no han començat). Els dos espais donaran servei a l’escola en horari lectiu i seran de lliure accés per al veïnat a les tardes i caps de semana. 

Més info: L'Ajuntament vol començar les obres de La Mirada aquest 2022

El Catalunya

El Catalunya enceta el seu tercer curs com a institut-escola. Quatre grups faran les classes al Casal de Mira-sol, ja que encara no s'ha construït el nou edifici de secundària. Properament començaran les obres d'ampliació del menjador i d’una part del pati. La previsió és que les obres pel nou edifici puguin iniciar-se durant aquest mateix curs.

D'altra banda, aquest estiu s'ha executat finalment la pavimentació del camí de l'Avenç, després de tres anys de queixes de les famílies per la pols i el fang que s'acumulava des que es va treure l'asfalt.

Més info: Ja hi ha data pel final de la pavimentació del carrer de l'Avenç

Obres d'estiu a les escoles

  • Instal·lació de sostre radiant a l’escola Pins del Vallès (49.000 €): S’està instal·lant un sostre radiant de fred a l'edifici administratiu de l'escola. Està pendent d'acabar l'adequació de la biblioteca.
  • Arranjament de la coberta del gimnàs de l’escola Joan Maragall (48.176 €): s’ha substituït la coberta voladís d’aquest edifici per evitar filtracions d'aigua. També s'ha aprofitat per substituir la perfileria d'alumini i les finestres per unes altres de millor aïllament (obra ja acabada).
  • Retirada de fibrociment a l’escola d'Art, a l’escola Joan Maragall i a l’escola bressol Montserrat (30.376 €): ja s’ha retirat i substituït aquest material, que es trobava en conductes, planxes de cobertes d'edificis i a les xemeneies.
  • Arranjament consergeria i pati interior escola La Floresta (12.000 €): S’ha pavimentat el pati interior amb gres exterior. A consergeria s’ha habilitat un mostrador nou i s’ha retirat el revestiment actual. També s’ha pintat el parvulari i retirat unes gelosies inadequades.
  • Repàs de les zones de jocs i a la jardineria de les escoles: Entre d’altres, s’ha millorat el sorral existent a l’escola Pi d’en Xandri i s’ha fet aportació de sorra a altres sorrals. També s’ha instal·lat un nou tendal en estructura de fusta a l’institut-escola Catalunya, s’han eliminat pintades a l’exterior dels centres i adequat alguns carrils bici. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem