L'Ajuntament vol començar les obres de La Mirada aquest 2022

El tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà de Sant Cugat assegura que el curs podrà començar amb normalitat a La Mirada

L'Ajuntament de Sant Cugat té la idea de començar les obres de construcció de l'edifici definitiu de La Mirada abans d'acabar l'any. Així ho va explicar el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, al TOT Sant Cugat. "Anem avançant en els processos de contractació. Anem pas a pas, perquè també hi ha recursos", ha detallat Duch, en referència als processos judicials impulsats per entitats ecologistes per aturar la construcció de l'escola al Bosc de Volpelleres. 

La construcció de La Mirada ha viscut nombrosos entrebancs i retards des que el 2016 es va posar en marxa l'escola en mòduls prefabricats. Des de llavors, l'edificació de l'edifici definitiu ha patit retards significatius, ja que inicialment havia d'estar a punt pel curs 2019-2020. Una de les últimes dates programades pel govern municipal va ser el primer trimestre de 2024, però tampoc es complirà.

Més info: Decepció entre les famílies de La Mirada per un nou retard en la construcció de l'escola

En aquests moments està obert el procés de licitació per escollir l'empresa que finalment durà a terme les obres. És la segona licitació, ja que a la primera no es va presentar cap empresa per la pujada de preus, que no es va contemplar en el pressupost. Així, l'Ajuntament va incrementar el preu un 15%, fins als 9,7 milions d'euros, i va obrir un segon procés de licitació.

Més info: Aprovada la nova licitació de La Mirada

Paral·lelament a les traves burocràtiques i urbanístiques que ha patit La Mirada, hi ha obert també una batalla judicial. Entitats ecologistes com SOS Volpelleres o l'Associació per la Defensa i Estudi de la Natura han presentat diverses denúncies per frenar la construcció de l'escola al Bosc de Volpelleres, ja que entenen que suposaria una "agressió irreparable" al bosc. La justícia encara ha de resoldre aquestes demandes.

Més info: Convoquen una manifestació contra la construcció de La Mirada al Bosc de Volpelleres

Els mòduls de La Mirada

Mentrestant, els infants de la Mirada estudien en mòduls prefabricats. Hi haurà promocions que hauran fet tota l'etapa de P-3 a 6è de Primària en aquestes circumstàncies. Les famílies han denunciat públicament les mancances que pateixen per aquesta situació, com la falta d'equipaments com gimnàs, biblioteca i cuina o la falta d'un pati gran que pugui acollir tots els alumnes. A final del curs passat, l'Associació de Famílies va mostrar la seva preocupació perquè el curs no pogués començar amb normalitat. De fet, en una ocasió les classes van començar més tard perquè els mòduls no estaven instal·lats. 

Més info: Una manifestació acaba amb una setmana de protestes de les famílies de La Mirada

Tot i això, Francesc Duch ha confirmat al TOT que els mòduls necessaris ja estan col·locats i confia que el curs començarà amb normalitat el 5 de setembre. A més, també s'està tancant l'espai de parc, que serà utilitzat com a pati durant el dia. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem