6 alumnes de l'Institut Arnau Cadell guanyen el primer premi de la First Lego League

Aquest guardó permet a l'equip de robòtica disputar la final espanyola, que tindrà lloc a Logronyo els dies 10 i 11 de març

L'equip de robòtica UBUNTU de l'Institut Arnau Cadell ha guanyat el màxim guardó de la FIRST LEGO League, una competició de ciència i tecnologia. Gràcies a aquest primer premi, l'equip format per Xavier Ramos, Oriol Pros, Èric Trullenque, Amadeu Torrens, Marc Expósito i Víctor Ferrer podrà participar també a la final espanyola, que es disputarà a Logronyo el cap de setmana del 10 i 11 de març.

L'entrenadora de l'equip, Anna Domingo, valora de forma "molt positiva" l'actuació dels alumnes al torneig: "hi havia molt de nivell en els altres equips. Això, ens fa sentir orgullosos, ja que portem des de setembre treballant moltíssim. A més, no ens ho esperàvem".
 

El torneig es va celebrar el passat diumenge, 18 de febrer, a l'EUSS (Escola Universitària Salesiana de Sarrià). El premi és un reconeixement per ser un model de respecte als valors de la First Lego League i per haver aconseguit l'excel·lència i innovació tant en el disseny d'un robot com en el projecte científic.

La jornada es va dividir en quatre parts. A la primera, el robot havia de superar el màxim nombre de proves possibles en el període de temps de 2 minuts i mig, en tres rondes diferents. La puntuació final va ser la nota més alta obtinguda en una de les rondes. Al migdia, l'equip va presentar el seu projecte, en un temps màxim de 5 minuts, i el pòster de valors. En finalitzar l'exposició es va obrir un torn de preguntes. Per últim, els participants van presentar el disseny i la programació del seu robot.

Anna Domingo també ha volgut destacar l'ajuda de les famílies dels participants i el "mèrit" que té passar de ronda en tractar-se d'una activitat extraescolar en un institut públic. També ha afegit que per la final espanyola no es marquen cap objectiu específic.  

Més informació
 
Comentaris

Destaquem