9 alumnes del Col·legi La Farga es classifiquen pel Global Innovation Award

L'equip Wawot és un dels 4 equips espanyols que han aconseguit una plaça per a la següent fase dels premis

Els 9 alumnes de l’equip Wawot, del col·legi La Farga de Sant Cugat, són un dels quatre equips espanyols que han aconseguit classificar-se pel First Lego League Global Innovation Award, després de participar en la final espanyola d'aquest campionat de ciència i tecnologia, els dies 10 i 11 de març a Logronyo. 

El projecte científic de l'equip de La Farga consisteix a fer una dessalinitzadora que converteixi l'aigua del mar amb energia renovable, a través del cicle de l'aigua (condensació i evaporació). Nacho Zaragoza, l'entrenador de l'equip i professor, ha destacat la "il·lusió" i la "motivació" amb la que han encarat aquest repte els seus alumnes. 

Abans que acabi el mes de març, l'equip haurà de presentar una memòria sobre el seu projecte científic. De tots els treballs dels 120 grups que han passat a la següent fase se seleccionaran 20, els quals es guanyaran una plaça per competir a Califòrnia per a l'obtenció del Global Innovation Award. 

Molts dels alumnes no es coneixen abans d'iniciar aquest projecte, tal com explica Nacho Zaragoza "han fet pinya i han aconseguit encaixar molt bé". A més, ha afegit que "han dedicat moltes hores. Fins i tot, durant el pati es dedicaven a treballar en el robot", així han pogut aconseguir fer el robot més eficient, utilitzant millors sensors. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem