L'AFA de La Mirada es mobilitza contra el nou retard en la construcció de l'escola

El projecte d'un nou edifici per a l'escola La Mirada s'ha tornat a endarrerir i les famílies exigeixen respostes

El nou retard en la construcció de La Mirada ha tornat a indignar les famílies de l'escola. La posada en marxa del nou centre al Bosc de Volpelleres s'ha ajornat uns mesos i ja no serà per l'inici del curs 2023-24 i, ara, es preveu per a principis de 2024. Davant d'aquesta situació, l'Associació de Famílies d'Alumnes ha organitzat un seguit de mobilitzacions de protesta durant tota la setmana.

Un dels objectius és visibilitzar les mancances que actualment pateixen els alumnes al disposar d'una escola amb mòduls prefabricats. La falta d'un gimnàs o d'una biblioteca o el poc espai del que disposen són algunes de les denúncies. Cal recordar que la Mirada es va posar en marxa el curs 2016-2017 amb la promesa que l'escola definitiva estaria llesta pel curs 2019. Des de llavors s'han acumulat els retards i els infants han seguit en barracons.

Més info: L'alcaldessa atribueix el nou retard de La Mirada per "l'envergadura" del projecte

El comunicat que l'AFA ha fet arribar als mitjans de comunicació de Sant Cugat inclou les reclamacions que tenen com a objectiu les mobilitzacions:

  • Honestedat per part de l'Ajuntament amb el procés de construcció de la nova Escola. "De nou han tornat a mentir dient que la licitació estava feta des del mes de juliol".
  • Un pla amb calendari de com l'Ajuntament millorarà les instal·lacions actuals i assegurar que hi ha espais adients per estar-hi més temps del previst. "Pel curs vinent la situació ja és insostenible".
  • Que els infants de l'Escola La Mirada comptin amb unes instal·lacions que assegurin la continuïtat del projecte educatiu.

Sense gimnàs ni biblioteca

Les accions organitzades busquen posar de manifest les mancances que pateixen els infants. La primera va tenir lloc aquest dilluns, davant de la Biblioteca de Volpelleres. I és que actualment La Mirada no compta amb asques espai. "Hem d'anar a la Biblioteca Miquel Batllori per poder triar i remenar llibes. Esteu jugant amb l'educació dels nostres fills i filles", han denunciat. Aquestes són les protestes plantejades:

  • Dilluns 8 de novembre a les 17 h: Trobada a la Biblioteca Miquel Batllori. "A l'escola no tenim biblioteca i en volem una."
  • Dimarts 9 de novembre a les 17 h: Trobada a la Casa de Cultura. "A l'escola no tenim espais on poder fer música, art, tallers".
  • Dimecres 10 de novembre a les 18 h: Trobada a la plaça del Monestir per fer un pícnic- berenar." A l'Escola els nens han de dinar a les classes perquè no tenim menjador".
  • Dijous 11 de novembre a les 17  h: Trobada davant de l'ajuntament on se celebraran unes olimpíades. "A l'escola no tenim gimnàs ni instal·lacions on fer educació física, així que anem a l'Ajuntament a què ens en donin".
  • Divendres 12 de novembre a les 17 h: Trobada davant de l'edifici de l'Escola La Mirada actual i visita a les instal·lacions. "Farem una reivindicació perquè Sant Cugat vegi en quines condicions estem".
  • Diumenge 14 de novembre: l'AFA de l'escola La Mirada estarà present durant el Cross amb cartells i samarretes.

Més info: Nou retard a La Mirada: l'escola definitiva no estarà per l'inici del curs 2023-24

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem