Nou retard a La Mirada: l'escola definitiva no estarà per l'inici del curs 2023-24

La construcció de l'edifici definitiu de La Mirada suma un altre retard i les famílies s'indignen

Nou retard en la construcció de l'escola definitiva de La Mirada. L'última previsió indicava que l'escola entraria en funcionament pel curs 2023-24, però ara l'Ajuntament de Sant Cugat ho situaria pel gener de 2024. Els infants continuaran més temps en mòduls prefabricats, amb poc espai de pati, menjador, gimnàs o biblioteca. "La gent està emprenyada perquè se l’ha enganyat", ha denunciat Carles Mercader, secretari de l'Associació de Famílies d'Alumnes de La Mirada.

La notícia la van conèixer aquest dijous en una reunió amb el tinent d'alcaldia d'Urbanisme, Francesc Duch. Segons expliquen les famílies, el motiu esgrimit és la manca de personal tècnic a l'Ajuntament i alguna errada en el procediment. El TOT s'ha posat en contacte amb l'Ajuntament, però ha preferit no fer declaracions ni aportar informació.

El centre es va posar en funcionament en barracons el curs 2016-2017 i, des de llavors, els retards han estat constants. "És ineficiència, del Consistori present i passats", lamenta Mercader. La primera data que es va posar per la construcció de l'edifici definitiu va ser pel curs 2019-2020. "Hi ha infants que tota la vida hauran anat amb mòduls", insisteix. Les famílies estan fartes, demanen explicacions i denuncien els "enganys" permanents que han patit des de l'inici. "Hi haurà mobilitzacions", alerta Mercader.

Més info: Famílies de La Mirada es manifesten davant de l'Ajuntament: "Ja n'hi ha prou!"

"Aquesta situació és intolerable, insostenible i de màxima gravetat", afegeix en un comunicat la direcció del centre i les famíles, que denuncia: "Any rere any, les administracions estan destruint el nostre projecte educatiu".

Un nou retard

L'actual govern va haver de reformular el projecte de construcció al Bosc de Volpelleres, ja que l'inicial era massa pròxim a les vies de la Renfe i Protecció Civil el va denegar. El 18 d'octubre de 2021 es va aprovar definitivament el nou projecte, amb la idea de començar les obres durant el primer semestre de l'any i que els infants entressin pel setembre de 2023. Però ara tot s'ha allargat una mica. La previsió actual és que l'obra acabada s'entregui al gener del 2024. Tot i que l'Ajuntament ha dit a les famílies que es posaria en marxa el gener de 2024, des de l'AFA no ho veuen clar: "El nou calendari han ajornat sis mesos la licitació i l’entrega de l’obra, només tres. Com escurçaran terminis?". A més, recorden que un cop acabada l'escola, caldrà equipar-la.

Cas judicial

A aquest retard, se li ha de sumar la incògnita de com acabar el recurs contenciós interposat per l'Associació per a la Defensa i Estudi de la Natura i la Plataforma SOS Bosc Volpelleres contra la construcció de l'escola al Bosc de Volpelleres i que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va acceptar. El motiu de les entitats era l'impacte ambiental i "la irreparable agressió al bosc" que suposaria.

En mòduls prefabricats

Mentrestant, els infants de La Mirada continuaran en mòduls prefabricats, dividits en dos espais: al costat de l'Olivera i al parc del Patufet. "Els nostres nens segueixein amb menys metres quadrats per aula, de gimnas, biblioteca, menjador del que marca el Departament", denuncia Mercader. En els pròxims cursos, hi haurà fins a 600 infants en aquestes condicions. A més, en alguns cursos hi ha fins a tres línies. "1r, 2n, 3r i 4t tindran un pati de 200 metres quadrats", afegeix.

La solució que els ha comunicat l'Ajuntament és que ubicaran un nou mòdul al parc del Patufet. L'AFA recorda que la ubicació ja va generar rebuig entre alguns veïns. "Això generarà conflictes al barri de Volpelleres. Aquesta escola tindrà 600 nens i necessiten espais", apunta Mercader.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem