L'alcaldessa atribueix el nou retard de La Mirada per "l'envergadura" del projecte

L'alcaldessa ha donat resposta a les queixes per part de l'AFA i el consell educatiu de l'escola La Mirada

L'Ajuntament i l'equip de l'escola La Mirada treballaran conjuntament durant la resta del procés de construcció del nou edifici. Dilluns 8 de novembre s'han reunit membres de l'AFA, de l'equip educatiu i del govern per aclarir dubtes. L'alcaldessa Mireia Ingla ha donat resposta al malestar dels membres de l'escola davant un nou endarreriment en la data d'obertura del nou centre, que ha passat del setembre de 2023 a principis de 2024.

Més info: L'AFA de La Mirada es mobilitza contra el nou retard en la construcció de l'escola

"Hem convocat a una reunió aquest matí amb la comunitat educativa i les famílies de l'escola per actualitzar la situació i traslladar el que el govern ha expressat en tot moment: l'escola La Mirada és una prioritat perquè el projecte ja existeix i hi ha infants i famílies que hi han confiat. Farem servir totes les eines que tenim", ha declarat Ingla, que ha convocat la premsa per donar resposta al comunicat de l'AFA.

"Aquest projecte ha tingut molts entrebancs. El primer va ser en entrar, quan ens van dir que la data s'endarreria, també hem tingut diversos canvis d'ubicació i pressions de col·lectius mediambientalistes i de l'oposició", ha afegit. "El mes de desembre com a màxim s'aprovarà l'inici de la licitació. Si podem, ho farem abans en un ple extraordinari. A més, fins que arribi el nou edifici ajustarem els mòduls de cara al curs vinent i construirem la pista esportiva que se'ns ha demanat des de l'escola". 

Imprevistos i entrebancs

Mireia Ingla ha volgut deixar clar que el projecte és de gran envergadura i per això sorgeixen "molts imprevistos i entrebancs". Així, ha assegurat que el motiu no és la falta de tècnics, com es va apuntar des de l'AFA. La voluntat del govern és anar reunint-se amb l'AFA i l'equip educatiu per anar informant dels passos del projecte. "Cada vegada que fem un nou tràmit, quedarem amb els membres de l'escola. Volem afrontar-ho conjuntament. No és una guerra de l'AFA contra l'Ajuntament. Volem tenir la seva confiança i aclarir els malentesos, perquè és l'única manera que veiem de poder treballar".

L'alcaldessa ha avisat que pot haver-hi més retards. "És un procés llarg, però en principi anem sobre el calendari pel curs 2023-2024. Anirem informant dels problemes que ens puguem trobar en cada pas del procés per a evitar malentesos. Avançar esdeveniments ens ha portat a no entendre'ns".

Més info: Nou retard a La Mirada: l'escola definitiva no estarà per l'inici del curs 2023-24

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem