L'AFA La Mirada busca suports per "desencallar el conflicte i construir l’escola"

L'AFA La Mirada reclama la retirada de les accions judicials que han paralitzat la construcció de l'escola

L'Associació de Famílies d'Alumnes de La Mirada ha iniciat una campanya de recollida de suports entre el teixit associatiu i polític de Sant Cugat "per desencallar el conflicte i construir l’escola el més aviat possible". L'objectiu és fer un front comú per demanar a l'Associació per la Defensa i l'Estudi de la Natura que retiri les accions judicials que frenen la construcció de l'escola. D'aquest manera, aposten per iniciar un procés de resolució del conflicte.

El manifest elaborat per l'AFA apunta cap a les entitats ecologistes que s'han posicionat contra la construcció de l'escola al Bosc de Volpelleres: "En tots aquests anys, cap d'aquestes entitats ha aconseguit posar sobre la taula una proposta que fes viable el projecte, la qual cosa posa de manifest que estan obertament posicionats en contra de la continuïtat del projecte actual de l'escola pública La Mirada".

A més, les famílies denuncien els perjudicis que pateixen des que l'escola es va posar en marxa el 2016: "Mantenir l'escola en barracons implica una afectació negativa al procés lectiu dels infants i a les condicions laborals dels treballadors i les treballadores de l'escola, ja que es posa en risc la continuïtat d'un projecte educatiu i la qualitat de l'educació pública queda en entredit".

Més info: La Mirada, una història d'entrebancs i retards

El manifest de l'AFA La Mirada

Per tot plegat, el manifest posa damunt la taula tres punts concrets:

  • Expressar el suport a la comunitat educativa de l'Escola La Mirada, així com al projecte actual, i demanar a ADENC i les seves sòcies que retirin les accions judicials i s’iniciï un procés de resolució del conflicte.
  • Recollir el compromís de mantenir les propostes que blinden i fan créixer el bosc un cop el projecte de l'escola sigui una realitat. 
  • Fer una crida a tota la comunitat educativa de Sant Cugat, a les entitats socials, culturals i esportives i a altres agents rellevants de la ciutat perquè mostrin el seu suport al progrés sostenible de la ciutat en aspectes tan essencials com l’educació pública, i se sumin a la petició cap a ADENC de desbloquejar el projecte com més aviat millor.

Aprofitant les eleccions municipals, l'AFA La Mirada ha volgut aconseguir el suport dels grups polítics santcugatencs. Segons expliquen, ERC, PSC, CUP, Ciutadans, PP, PDeCAT, Convergents i Impuls han mostrat el seu suport al manifest. A més, assenyalen que dels partits amb representació al ple municipal, Junts és l'únic que no els ha donat suport. "Tot i això, des de l’AFA seguirem treballant per aconseguir el suport d’aquest i de la resta de partits polítics de la nostra ciutat que encara no s’han sumat a la iniciativa", asseguren.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem