L'AFA La Mirada denuncia que l'Ajuntament els amaga informació sobre el futur del centre

L'associació ha presentat una reclamació davant la Comissió de Garantia del Dret d'Accés a la Informació Pública

L'Associació de Famílies d'Alumnes (AFA) de l'Escola La Mirada denuncia que l'Ajuntament incompleix "reiteradament" la seva obligació de facilitar informació sobre el procediment judicial que afecta el centre. En un comunicat, l'associació reclama que es garanteixi el seu dret d'accés a la informació pública i que el consistori els faciliti l'actualització de la informació després de la sentència del procediment, la sentència del recurs de les cautelars i el recurs d'ADENC. L'AFA assegura que ho va sol·licitar el 21 de febrer i que l'Ajuntament no va respondre dins del termini legal. 

Davant aquesta "inacció", diu l'entitat, representants de l'escola van preguntar per la informació al ple municipal d'abril. Durant l'audiència pública, el govern municipal es va comprometre a facilitar la informació en una reunió posterior, un fet que, segons l'AFA, no es va produir. Per això van tornar a acudir al ple de maig per demanar, de nou, la documentació. El tinent d'alcaldia Jordi Puigneró els va emplaçar a una reunió el juny per "prendre una decisió definitiva" amb "tota la informació sobre la taula". En el mateix comunicat, l'AFA diu que hores després del ple van rebre una notificació de resposta a la seva sol·licitud d'accés a la informació, però que aquesta no contenia cap dels documents relacionats amb el procediment judicial. El que sí que contenia la resposta era l'informe d'ADIF sobre el pas de mercaderies perilloses per la via, al qual Puigneró va fer referència durant l'audiència pública. 

Més info: L'Escola La Mirada s'apropa a la Guinardera

És per aquesta situació que l'AFA de l'escola ha presentat una reclamació formal davant la Comissió de Garantia del Dret d'Accés a la Informació Pública i ha sol·licitat una mediació amb l'Ajuntament.

La resposta de l'alcalde

A través d'una publicació a Instagram, l'alcalde, Josep Marià Vallès, ha assegurat que, des de l'inici del mandat, han impulsat una trentena de reunions per tractar la situació de la Mirada. En l'escrit, l'alcalde apunta que sempre s'ha informat i actualitzat la informació i que ho continuaran fent per resoldre la situació provisional i fins que es tiri endavant l'escola definitiva. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem