L'Escola La Mirada s'apropa a la Guinardera

El tinent d'alcaldia Jordi Puigneró assegura que ja s'ha esperat "prou temps" per decidir on construir l'escola i anuncia que al juny hi haurà una reunió per prendre "la decisió definitiva"

La decisió sobre la ubicació on es construirà l'Escola La Mirada és a prop. El tinent d'alcaldia Jordi Puigneró ha assegurat que el govern municipal porta un any "intentant trobar solucions" i que ja ha arribat el moment de decidir. "Ja hem esperat prou temps", ha remarcat Puigneró, que durant l'audiència pública celebrada aquest dilluns, 27 de maig, ha avançat que el consistori es reunirà el juny amb la comunitat educativa de l'escola "amb tota la informació sobre la taula" per prendre la decisió definitiva sobre on construir el centre. 

Sobre les possibles ubicacions, el tinent d'alcaldia de Junts ha insistit que la "incertesa" provocada per la judicialització del projecte al bosc de Volpelleres ha motivat al govern a buscar nous emplaçaments per a La Mirada. "Podríem estar anys sense escola si esperem les sentències", ha dit Puigneró, que ha defensat la postura del govern. "Potser el projecte no és el que vostès havien somiat, però un projecte d'escola serà molt millor que l'actual situació", ha assegurat a Josep Delapuente, membre de l'AFA de La Mirada que ha acudit a l'audiència pública per demanar informació sobre l'estat dels litigis contra el planejament i la construcció del centre. 

Com ja va fer l'alcalde, Josep Maria Vallès, durant el Consell de Barri de Volpelleres, Puigneró ha explicat que l'Ajuntament veu difícil l'opció de tornar a la ubicació inicial, al costat de l'Institut Leonardo da Vinci. El consistori està a l'espera de la resposta de Protecció Civil, que és qui en el seu moment va emetre un informe desfavorable per la proximitat a les vies del tren. El govern, però, sí que compta des de fa mesos amb l'informe d'ADIF sobre la freqüència de pas de trens. "L'informe d'ADIF fa pràcticament inviable aquesta ubicació", ha assegurat el tinent d'alcaldia.

Més info: Els pressupostos participatius i la Mirada estrenen el Consell de Barri de Volpelleres

D'aquesta manera, l'Ajuntament només deixa oberta la porta a la ubicació alternativa de la Guinardera i de l'avinguda de la Clota, on actualment hi ha els barracons, tot i que d'aquesta última Vallès va dir al Consell de Barri que havia quedat "pràcticament descartada". 

Més info: Nova sentència de la Mirada, el govern explora la Guinardera i la Clota descartada

El posicionament de l'AFA

L'Associació de Famílies d'Alumnes La Mirada va emetre un comunicat la setmana passada en el qual refermava el seu rebuig a la ubicació de la Guinardera. "Expressem un profund desacord amb la decisió unilateral de l'Ajuntament de Sant Cugat i el seu alcalde, Josep Maria Vallès, d’imposar la construcció al costat de l’autopista", van exposar en el comunicat. L'AFA va reiterar el seu desacord amb una ubicació situada a "pocs metres de l'autopista C-16)" per la contaminació atmosfèrica i acústica que implica. Les famílies recorden que un informe del 2021 ja situava La Mirada com una de les escoles amb els nivells contaminants més alarmants.

Més info: Les famílies de La Mirada mantenen el rebuig a la ubicació de la Guinardera

Més info: L'Associació de Veïns de Volpelleres rebutja la Guinardera com a ubicació per a La Mirada

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem