L’AFA de La Mirada s’oposa a la construcció de l’escola a la Guinardera

L'Associació de Famílies d'Alumnes de La Mirada considera que la ubicació del Bosc de Volpelleres és "l'única viable"

L'Associació de Famílies d'Alumnes de La Mirada ha mostrat el seu rebuig a l'inici dels tràmits urbanístics per la construcció de l'escola a la Guinardera. Per les famílies del centre, en mòduls prefabricats des del 2016 i amb anys de retards per l'escola definitiva, aquest pas suposa una "irresponsabilitat i un retard considerable" en el projecte. "És un risc innecessari i una irresponsabilitat que pot condemnar l'escola a una estada indefinida en barracons", ha manifestat l'AFA en un comunicat. A més, denuncia la "incapacitat del govern de Sant Cugat de Junts i ERC per fer realitat l’escola al més aviat possible" i reivindiquen el Bosc de Volpelleres com "l'única opció viable". 

Cal recordar que l'AFA s'havia mostrat contrària a la ubicació de la Guinardera per la seva ubicació fora del barri de Volpelleres i per la proximitat amb l'autopista C-16. Tot i això, el president de l'Associació, Marc Gilabert, va celebrar fa uns dies que s'iniciessin els tràmits a la Guinardera, però va demanar que no es descartés la ubicació del Bosc. 

Més info: Sant Cugat iniciarà els tràmits per construir l'Escola La Mirada a la Guinardera

"L’escola, tal com està planificada, podria estar ara mateix en obres i acabada el juny de 2025"

El govern municipal de Sant Cugat vol portar al ple municipal de juny l'inici dels tràmits urbanístics per fer realitat la construcció de l'escola a la Guinardera, descartant de manera definitiva l'opció del Bosc de Volpelleres.  "L’AFA no accepta l'estratègia d’iniciar un llarg procés de planejament urbanístic a la Guinardera, lligant-lo innecessàriament amb una permuta amb la ubicació ja aprovada al parc urbà de Volpelleres, on s’ha de construir l’escola", repliquen les famílies, que consideren que "la proposta de Junts" pretén "fer inviable" la construcció de La Mirada al Bosc.

Per l'AFA, el Bosc de Volpelleres és "l'única opció viable actualment" i assegura que "ja compta amb tots els permisos necessaris". "L’escola, tal com està planificada, podria estar ara mateix en obres i acabada el juny de 2025 si no hagués estat per la deixadesa de funcions de l’actual alcalde i el govern de l’Ajuntament, que fins ara no ha estat capaç d’iniciar els tràmits que li pertoquen des del moment en què es va dictar sentència", consideren les famílies. A més, afirmen que aquest 2024 hi haurà sentència envers el procés del planejament, que no impedeix la construcció de l’escola, i el Consistori tindrà tota la informació necessària per poder prendre les decisions més adients".

Des de l'actual govern santcugatenc van situar l'opció del Bosc com l'última, argumentant les incerteses judicials, l'impacte ambiental i el cost econòmic. En aquest sentit, hi ha dos fronts judicials oberts, ja que les entitats ecologistes, que s'oposen a la construcció de l'escola al Bosc, van presentar contenciosos contra el projecte i contra el canvi de planejament urbanístic. 

Més info: Sant Cugat vol que la Generalitat assumeixi la construcció de La Mirada

Crítiques a Junts i a la politització

L'AFA també critica la "politització del conflicte" de La Mirada i "la utilització" del patiment de les famílies". L'associació es mostra molt contundent amb Junts: "Va utilitzar el 2020 el conflicte de l’escola per desgastar el govern dels seus adversaris". "L'escalada judicial del conflicte i l’aturada va comptar amb una important ajuda per part de destacats membres de la junta local de Junts per Sant Cugat, sempre posant per davant els seus beneficis individuals per sobre dels beneficis de la ciutat".

Per tot plegat, assenyalen que "aquesta maniobra política és una falta de respecte cap a la ciutadania i la comunitat educativa de Sant Cugat i, especialment, envers la de La Mirada, que espera des de fa massa temps una solució definitiva per a l'escola". "No podem permetre que el futur i l’educació dels infants de Sant Cugat sigui víctima dels jocs de poder i dels interessos partidistes", afegeix l'entitat, que conclou: "Demanem a tots els partits polítics que abandonin les estratègies partidistes i treballin per a la construcció de l'Escola La Mirada en el termini més breu possible, a la ubicació que ja compta amb tots els permisos i que ofereix les millors garanties per al futur del centre educatiu".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem