Sant Cugat iniciarà els tràmits per construir l'Escola La Mirada a la Guinardera

L'equip de govern ha comunicat a la direcció del centre, l'AFA, els grups polítics i els veïns que portarà al ple municipal la proposta per iniciar els tràmits urbanístics

El govern municipal de Sant Cugat ha decidit que la ubicació de l'Escola La Mirada sigui la Guinardera. Com ja va deixar entreveure el tinent d'alcaldia Jordi Puigneró (Junts per Sant Cugat) durant l'audiència pública del ple municipal de maig, el govern ha comunicat a la direcció del centre, a l'AFA, els veïns i la resta de grups municipals la intenció de portar al pròxim ple municipal la proposta per iniciar els tràmits urbanístics per fer realitat la construcció de l'escola, en una reunió celebrada aquest dilluns, 10 de juny, tal com ha explicat Marc Gilabert, president de l'AFA La Mirada al TOT Sant Cugat. 

Més info: L'Escola La Mirada s'apropa a la Guinardera

D'aquesta manera, la Guinardera s'ha imposat com la ubicació preferida per l'Ajuntament de Sant Cugat per construir la futura escola. Era una de les opcions que el govern encapçalat per Junts preveia des que va començar a buscar alternatives davant de la judicialització del projecte al bosc de Volpelleres.

Més info: Les famílies de La Mirada mantenen el rebuig a la ubicació de la Guinardera

Així, ha quedat descartada la ubicació a l'avinguda de la Clota, que tant l'alcalde, Josep Maria Vallès (Junts per Sant Cugat), com Puigneró ja havien dit que no comptava amb el suport de la direcció del centre i que no la contemplaven com a opció. L'altra possibilitat que quedava pendent era el retorn a la ubicació inicial, al costat de l'Institut Leonardo da Vinci, que en el seu moment va quedar descartat per l'informe desfavorable de Protecció Civil per la proximitat a les vies del tren. L'Ajuntament va demanar que es tornés a estudiar, amb un resultat negatiu per part d'ADIF. 

Mantenir l'opció del Bosc de Volpelleres

L'AFA La Mirada, així, ha celebrat que l'escola comenci a caminar cap a una realitat, tal com ha explicat el seu president, Marc Gilabert, però ha lamentat que l'opció del bosc quedi descartada: "Celebrem que l'escola ja tingui una ubicació i es comenci a treballar en ella, però demanem no descartar altres opcions. No sabem si per algun motiu o altra, la ubicació de La Guinardera comptarà amb complicacions, i és per això que demanem no descartar l'opció del bosc, ja que de cara a octubre o novembre tindrem una sentència definitiva".

Més info: L'AFA La Mirada denuncia que l'Ajuntament els amaga informació sobre el futur del centre

Gilabert, a més, ha recordat que aquesta ubicació no és l'opció preferida per a la comunitat educativa ni per a les famílies: "La Guinardera és una ubicació que està al costat de l'autopista i és per això que demanem no descartar l'opció del Bosc de Volpelleres fins que no hi hagi un impediment legal, una ubicació que a més respecte al projecte educatiu inicial".

Més info: L'AFA La Mirada lamenta que l'Ajuntament "es renti les mans" amb la construcció del centre

Finalment, el president de l'AFA La Mirada ha explicat que l'Ajuntament està treballant per fer realitat com més aviat millor la cuina de l'escola i que els 2 mòduls que falten arribaran a temps. Aquests mòduls seran els darrers, i és que ja hi haurà tots els mòduls necessaris per acollir els 9 cursos escolars amb els quals comptarà a partir de l'any vinent l'escola. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem