Alumnes del Viaró construeixen una escola a Kènia

Els alumnes van marxar el passat, 16 de juny

Els alumnes de segon de batxillerat de l'escola santcugatenca Viaró van marxar el passat 16 de juny a Nairobi (Kènia) com a viatge de fi de curs. Aquesta experiència ha embarcat 21 dels seus estudiants durant 15 dies per fer accions solidàries, com construir amb les seves mans i els seus estalvis una escola en un dels barris més pobres de Nairobi. En acabar, els joves organitzaran unes colònies esportives als nens de la zona, i faran companyia i assistència als residents d'un centre de disminuïts psíquics. Aquesta experiència ha estat iniciativa pròpia de l'alumnat de Viaró.

 

"Aquests nois han escollit un viatge generós, i, en comptes d'anar-se'n a Mallorca com fa molta gent de la seva edat en acabar la selectivitat, han optat per posar el seu granet de sorra a nens i nenes que no tenen absolutament res, des de l'escola és una satisfacció" ha comentat Joaquim Carreras, cap de batxillerat de Viaró.

 

A més, "els estudiants, per tal de poder pagar-se el viatge han realitzat i organitzat diverses activitats solidàries a l'escola, com venda de roses, concerts, sopars, etc. Des del professorat opinem que el que ells aprendran amb aquesta experiència serà més del que podran aportar als nens de Nairobi", ha afegit Carreras.

 

"Des del professorat ens agradaria que hi hagués una continuïtat per part d'altres cursos i que segueixin aquesta estela. No volem que es vegin als nois com a herois, ja que van allà per voluntat pròpia, per donar el millor de si mateixos", ha conclòs.

Accions solidàries

Construcció d'una escola a Nairobi pels alumnes de Viaró FOTO: Cedida

L'escola Viaró organitza cada any campanyes solidàries amb el seu alumnat, però aquest any ha estat el primer que els seus alumnes han portat la iniciativa.

FOTO: CedidaFOTO: CedidaFOTO: Cedida

Més informació
 
Comentaris

Destaquem