Aprovada la nova licitació de La Mirada

La Mirada es va posar en marxa el 2016-2017 en mòduls prefabricats i encara no disposa d'edifici definitiu

La segona licitació per la construcció de La Mirada ja està en marxa. El Ple Municipal ha aprovat el tràmit, després que a la primera licitació no es presentés cap empresa i quedés deserta. Per evitar aquesta situació, l'Ajuntament de Sant Cugat ha elevat el pressupost fins als 9,7 milions d'euros. Paral·lelament, s'ha aprovat un nou conveni amb la Generalitat per adequar els terminis de pagaments del cost de l'obra que la Generalitat ha d'abonar a l'Ajuntament. Cal recordar que Sant Cugat pagarà 4,5 milions d'euros i la Generalitat n'aportarà 5,2.

Més info: L'escola La Mirada es torna a licitar per 9,7 milions, un 15,32% més

Tot i això, des del govern municipal no volen anar més enllà i no donen dates sobre inici o finalització de les obres. Cal recordar que La Mirada va entrar en funcionament el curs 2016-2017 i des de llavors funciona en mòduls prefabricats. La construcció de l'edifici definitiu, que s'ha d'ubicar al Bosc de Volpelleres, ja ha viscut nombrosos retards i entrebancs.

"Anem superant tots els entrebancs. No anem més enllà perquè el camí no està sent fàcil", ha argumentat l'alcaldessa, Mireia Ingla. Mentrestant, també segueix en marxa la via judicial iniciada per l'Associació per la Defensa i l'Estudi de la Natura i SOS Volpelleres amb l'objectiu d'aturar la construcció del centre i evitar la "destrucció" del bosc.

Més info: Presenten un nou contenciós contra la construcció de La Mirada al Bosc de Volpelleres

El Ple Municipal ha aprovat la nova licitació amb els vots a favor del govern (ERC, PSC i CUP) i Ciutadans. En canvi, Junts per Sant Cugat s'ha abstingut i ha reiterat el seu rebuig a la ubicació plantejada al Bosc de Volpelleres, tal com ha recordat Joan Puigdomènech: "Ens sembla incorrecte el lloc on es vol ubicar l'escola, però tampoc volem frenar el procés perquè l'escola és necessària".

La història de La Mirada

L'Escola La Mirada es va posar en marxa en mòduls prefabricats el 2016. Des de llavors, s'han incomplert compromisos i calendaris, generant molta indignació i preocupació entre les famílies. La comunitat educativa de La Mirada s'ha manifestat en diverses ocasions per denunciar la seva situació. L'anterior govern de Convergència va situar la posada en marxa de l'edifici definitiu pel 2019, cosa que mai es va complir.

Més info: Mercader (AFA La Mirada): "A l'empresa privada hi hauria dimissions"

Amb l'entrada del govern d'ERC, PSC i CUP, l'alcaldessa Mireia Ingla va anunciar que s'havia trobat un informe negatiu de Protecció Civil que impedia la construcció de l'escola a la ubicació prevista, per la proximitat amb les vies del tren, i va assenyalar l'anterior gover per "una errada monumental". Així, es va haver de refer el projecte i reiniciar els tràmits urbanístics. La nova data que va donar va ser que l'edifici estaria llest per l'inici del curs 2023-2024.

Però a principis de novembre de 2021, es va conèixer un nou retard, que l'equip de govern actual va atribuir a "l'envergadura del projecte". L'últim entrebanc ha estat que cap empresa es va presentar a la licitació per la construcció de l'escola, per l'increment del preu de les matèries primeres. Així, s'ha hagut d'incrementar el pressupost i portar a terme una nova licitació. Aquesta vegada sense data de finalització de les obres.

Més info: L'alcaldessa atribueix el nou retard de La Mirada per "l'envergadura" del projecte

A més, cal recordar que entitats ecologistes han iniciat la via judicial per aturar la construcció de La Mirada, ja que entenen que suposa una "agressió irreparable" a l'entorn natural del Bosc de Volpelleres.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem