Arrenca el judici del presumpte assassí en sèrie de sensesostre que vivia a Sant Cugat

El pressumpte assassi de tres sensesostre a Barcelona vivia en una caravana a Les Planes

El 28 d'abril de 2020, els Mossos d'Esquadra van detenir el presumpte assassí en sèrie de persones sensesostre acusat de matar tres persones a Barcelona. La detenció es va produir a Les Planes (Sant Cugat), on l'acusat vivia en una caravana. Els tres assassinats que se li imputen van tenir lloc en poques setmanes, entre el març i l'abril del 2020, a la zona de l'Eixample de Barcelona. Ara comença el judici a l'Audiència Provincial de Barcelona.

La Fiscalia demana la pena de presó permanent revisable o 25 anys de presó per cada crim, a més de 30 de llibertat vigilada posterior. Està previst que el judici, que es fa amb jurat popular, duri fins al 28 de juny. L'acusat tenia 35 anys en el moment de la seva detenció i, des de llavors, està en presó preventiva.

Més info: Els Mossos escorcollen amb el presumpte assassí la caravana a les Planes

Fugida amb el bus nit

La detenció es va poder efectuar gràcies a la col·laboració ciutadana. L'últim assassinat es va produir la matinada del 27 d'abril i diversos testimonis van observar el crim, en què l'acusat hauria colpejat al cap amb un martell a la víctima mentre dormia. Els ciutadans van alertar els mossos, van oferir una descripció i van indicar per on havia escapat. La policia catalana el va localitzar esperant el bus nocturn que connecta Barcelona amb Sant Cugat a plaça Catalunya. Hi va pujar i els agents el van seguir fins a l'estació de la Floresta, quan anava caminant fins a la seva caravana de Les Planes.

La caravana on vivia el presumpte assassí a Les Planes FOTO: Cedida

La caravana on vivia el presumpte assassí a Les Planes FOTO: Cedida

Violència extrema

Segons van explicar els mossos, l'assassió actuava amb una violència "desmesurada i gratuïta". "No donava oportunitat a cap defensa", va detallar l'intendent Joan Carles Granja. Pel llavors conseller d'Interior, Miquel Buch, era una investigació "prioritària i a contrarellotge", ja que "hi havia en joc vides humanes". Uns fets, afegia, que "colpien a la societat en general" per atacar persones molt vulnerables: "No hi ha cap delicte que es pugui justificar, però aquest és especialment punyent".

Més info: L'assassí de sense llars actuava amb una violència "desmesurada i gratuïta"

I és que els assassinats es van produir amb molts pocs dies de diferència, durant les primeres setmanes del confinament, el que va fer activar forts dispositius dels mossos.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem