Cal Temerari engega amb l'objectiu de ser un "transformador social"

La nova entitat ha inaugurat, aquest dissabte 5 de setembre, la seva seu en un acte acompanyat amb música i activitats per a totes les edats

Just un any després que se signés el contracte de lloguer de la casa de Cal Temerari, el nou espai social de la ciutat ha obert les seves portes a la ciutadania. La inauguració oficial de Cal Temerari ha tingut lloc aquest dissabte 5 de setembre a la seu de l'entitat, al carrer de la Plana de l'Hospital.

Amb els objectius i valors més que clars, Cal Temerari es postula com el "referent transformador que li cal a la ciutat". I així ho han fet saber els diferents implicats en el projecte de Cal Temerari durant els parlaments que s'han realitzat.

Fidel Lora, responsable d'obres de Cal Temerari ha remarcat com de "participatiu i democràtic és aquest projecte". Per la seva banda, Narcís Sánchez, membre de l'Associació de Cooperació Internacional de Sant Cugat ha destacat que Cal Temerari "és un projecte valent que arrossega a molta gent amb molta capacitat de tirar les coses endavant. És un punt de trobada per molts temes: lúdics, culturals... Tots fets d'una mateixa manera, amb un ànim de transformació social que fa falta".

L'impulsor de l'Assemblea dels Drets Socials a Sant Cugat, Oriol Sánchez, ha remarcat l'oportunitat que genera Cal Temerari als joves de la ciutat. Doncs, segons Sánchez "com a joves precaris ara podrem muntar una cooperativa on decidir com treballem i de quina manera". Sánchez, ha finalitzat el seu parlament afirmant que "el Temerari és el millor que li ha passat a Sant Cugat des de fa molts anys. Així podrem treballar pel Sant Cugat que tots volem".

Per la seva banda, el membre de Cal Temerari, Julià Mestieri ha destacat la importància del dia d'avui per la ciutat. Segons Mestieri "avui ha estat un dia històric per Sant Cugat. Aquest projecte canviarà el paradigma de pensar de molta gent del poble. D'aquí a un temps no ens imaginarem com fèiem les coses aquí sense Cal Temerari".

Tot i la satisfacció dels socis de Cal Temerari, la seva creació no ha estat un camí fàcil. Des que van llogar l'espai, fins que van poder obtenir un crèdit de 140.000 eruos per a la remodelació, la llicència d'obres i la creació del projecte ha passat un any. Per això mateix, membres de l'entitat com Noemí Palou i Xavier Manyoses han volgut remarcar en els seus parlaments aquest esforç, un esforç que en tot moment ha anat acompanyat de la il·lusió per fer real el que feia mesos alguns membres del casal La Gutiza, tancat al juliol, havien comentat a la seu de l'entitat.

El moment emotiu de la jornada l'ha aportat Manel Sánchez, president de la Federació de les Associacions de Veïns de Sant Cugat. Sánchez, que ha estat l'encarregat de tallar la cinta que ha donat per inaugurat el nou espai de la ciutat, s'ha mostrat molt emocionat durant el seu parlament, en el qual s'ha adreçat als membres de Cal Temerari per dir-los "tot el que signifiqueu per mi vosaltres és tot allò que té de bo Sant Cugat, que alhora és una ciutat viva perquè esteu vosaltres".

Julià Mestieri i Manel Sánchez, abraçant-se després de les emotives paraules de Sánchez. FOTO: Lali Puig

Inici de les activitats

Cal Temerari s'ha fet petit durant la inauguració. FOTO: Lali Puig

Cal Temerari enceta el curs amb un programa format per més de 16 activitats, diversos cursos i autocursos. De fet, el pròxim dimarts 8 de setembre s'inaugurarà la mostra fotogràfica d'Amanda Bernal. Una mostra amb les 55 imatges de la rehabilitació de l'edifici. Durant el trimestre s'aniran realitzant divesrses activitats que ja es poden consultar a la mateixa seu de Cal Temerari o a través del nou web.

Davant d'aquest inici, el membre de Cal Temerari Julià Mestieri ha destacat al TOT "l'alegria i l'honor que sent en veure fet realitat aquest projecte que, ara comença de debò". Cal Temerari compta amb 180 socis. L'entitat espera arribar als 200 abans que acabi l'any.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem