Càritas posa en marxa un pis per als sense sostre

L’habitatge ha tingut fluctuacions, dues persones han trobat feina

ritas Sant Cugat porta a terme diversos projectes per combatre la pobresa a Sant Cugat, per ajudar a trobar feina a persones en situació de vulnerabilitat o bé organitzar projectes per integrar persones a la societat. Aquest últim cas és el del projecte de “pis compartit d’homes que es va engegar aquest passat 2014, arran de la proposta de 16 matrimonis, voluntaris de Càritas, els quals formen part del Curset de Preparació del Matrimoni (CPM).

Aquest col·lectiu va decidir tirar endavant aquesta iniciativa. La coordinadora de Càritas Sant Cugat, Amèlia de Juan, explica quin és l’objectiu d’aquest pis. “Volem oferir a tres homes, que són usuaris del menjador social del carrer d’Orient, un habitatge digne i fer-los sortir de la situació d’infrahabitatge en què vivien”. A més, la iniciativa vol potenciar la responsabilitat de cada persona en el funcionament del projecte. 

Com s'organitza el pis

El febrer del 2014 es va posar en funcionament aquest projecte i van entrar tres homes a viure. Els impulsors del projecte s’ocupen de les despeses dels serveis del pis, el qual està cedit per l’AjuntamentD’altra banda, els Serveis Socials locals ajuden Càritas a pagar el lloguer del pis. Tot i això, els impulsors també fan un acompanyament dels usuaris. D’aquesta manera, els voluntaris del CPM garanteixen el manteniment del pis, fan compres conjuntes i porten el sopar i l’esmorzar des d’El Rebost de Càritas a casa. A més, el pis també té una treballadora familiar que s’ocupa de fer feines domèstiques, com netejar, cuinar o tenir cura de la roba. El cost dels serveis de la treballadora són assumits per la Parròquia. El cost total del projecte és de 10. 540 euros. En paral·lel, 4 homes han passat pel pis. “Ja hi ha hagut fluctuacions, hi ha hagut dues persones que han trobat feina i han marxat perquè han trobat el seu lloc”, explica De Juan.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem