Centenars de santcugatencs celebren Sant Medir

Els santcugatencs, però també els barcelonins, han commemorat aquest dijous, 3 de març, el miracle de les faves

Com cada any, centenars de santcugatencs han honorat el copatró de la ciutat i han pelegrinat fins a l'ermita de Sant Medir. Una diada que ha estat acompanyada pel bon temps i que ha comptat amb els Caparrots com a banderers d'enguany, seguint la línia dels últims anys, en els que els banderers han estat entitats representatives de la Cultura Popular de Sant Cugat.



Les activitats de Sant Medir han començat ben d'hora amb la tradicional xocolatada a la plaça d'Octavià, per tot seguit començar la cercavila pels carrers de Sant Cugat que ha finalitzat a davant de l'antic ajuntament. A la plaça Barcelona, les autoritats esperaven als banderers per començar la ruta cap a l'ermita.



Abans de les actuacions de cultura popular ha tingut lloc la missa i els parlaments. Per part de la Penya Regalèssia, Gabriel Moreres ha recordat que aquest any l'ermita ha hagut de necessitar una restauració i ha agraït a l'alcaldessa el suport. Morera, ha recordat dos membres de la penya que han mort aquest passat mes de gener, en Tomàs Grau-Garriga i la Montserrat Franc, muller de Jaume Pahisa, membre fundador de l'associació que s'encarrega de guardar l'ermita.



Al seu torn, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat la importància de la trobada i al necessitat de preservar les tradicions.

Podeu mirar les fotografies. 

La cultura popular, present

Com cada any, les entitats de cultura popular han amenitzat la diada FOTO: Artur Ribera

Com cada any les entitats de cultura popular han fet les seves representacions a l'aplec. En Joan i la Marieta han pujat a peu, però enguany han fet el trajecte fins a can Borrell amb cotxe a conseqüència del vent que ha bufat tot el dia. Tot i el vent, els castellers han pogut descarregar dos pilars de 4 i els geganters han fet ballar a la Marieta, a en Joan i a la Salut.

Els bastoners també han fet les seves tradicionals actuacions, això són tots ells després dels banderers d'enguany que han dansat dos balls, un de caparrots i l'altre de capgrossos.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem