La seu del Centro Popular Andalús, en venda i l'Ajuntament estudia la compra

L'Ajuntament està considerant la instància que va entrar l'entitat santcugatenca al desembre

La seu del Centro Popular Andalús (CPA) està en venda i l'Ajuntament està estudiant la seva compra, després que al desembre, l'entitat entrés una instància al consistori amb la seva proposta de venda. Segons ha pogut saber el TOT, l'Ajuntament està estudiant aquesta possibilitat i el CPA està esperant resposta que s'espera que arribi aviat.

L'entitat va tenir una oferta de compra de la seu per part d'un particular de 800 mil euros, però l'associació andalusa va rebutjar-la. Amb la possible compra per part de l'Ajuntament de la seu del CPA, l'entitat aspirar a tenir un conveni amb el consistori per continuar portant a terme la seva activitat.

El CPA, que va organitzar dissabte una assemblea per informar de la seva situació, ara mateix té unes 110 famílies com a sòcies.

 

L'anterior deute de 200.000 euros

El 2015, l'Ajuntament de Sant Cugat ja va interevenir per salvar el Centro Popular Andaluz. En aquell moment, l'entitat tenia un deute de 197.806 euros amb Promusa pel pagament de l'IVA de la permuta de terrenys feta al setembre de 2004 entre l'empresa municipal d'habitatge i el CPA. Una permuta que va permetre al Centro Popular Andaluz pogués aixecar la seva actual seu.

Llavors, l'Ajuntament i l'associació van signar un conveni. El Consistori es feia càrrec del deute i el CPA cedida l'ús del teatre principal, que l'obria a la ciutadania fins al 2026.

 
Comentaris

Destaquem