Ciutadans demana al Parlament més Mossos d'Esquadra a Sant Cugat

Els robatoris han augmentat de forma important a Sant Cugat

El grup parlamentari de Ciutadans (C’s) ha presentat una proposta de resolució al Parlament de Catalunya en la que demana que s’incrementi la ràtio de Mossos d’Esquadra desplegats a Sant Cugat. La proposta, que ha estat treballada conjuntament amb el grup municipal local, es va presentar el passat 21 de setembre a cambra catalana. C's vol que el nombre total de policies a Sant Cugat, sumant Policia Local i Mossos d'Esquadra, arribi a 220. Actualment n'hi ha menys de 180. Tot i que en el mes de juliol el govern municipal s'hi va negar, l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, va explicar fa uns dies que demanaria al Conseller d'Interior un augment de Mossos a la ciutat.

En aquest sentit el diputat de C’s Jean Castel va argumentar que aquesta petició la realitza després de constatar que “els robatoris al municipi han augmentat fins a un 85% en els darrers sis anys” i que això ha convertit Sant Cugat en la ciutat d’Espanya de 10.000 habitants que té “la taxa de robatoris a domicilis més alta”. Castel va lamentar que aquesta situació ha comportat que “en alguns barris els veïns hagin optat per contractar seguretat privada al marge dels Mossos i la Policia municipal”.

A banda de l’increment dels efectius dels Mossos, per revertir aquesta situació, Castel va anunciar que des del grup parlamentari de Ciutadans van proposar que “s’adoptin mesures de coordinació entre els diferents cossos de policia, de manera que es pugui disposar d’un pla conjunt d’actuació que permeti enfortir els nivells de seguretat al municipi”.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem