Quatre robatoris en tres mesos a una comunitat de veïns del passeig Gaudí

Els robatoris a Sant Cugat estan incrementant de manera important

Una comunitat de veïns del passeig Gaudí ha patit quatre robatoris en domicilis particulars des de finals de juny. Una situació que ha generat sensació de por i inseguretat entre els 18 veïns de la comunitat; que fins i tot es van plantejar seguretat privada durant el mes d'agost. "Sóc de Sant Cugat de tota la vida i la inseguretat que estic experimentant en els últims mesos no l'havia patida mai", ha explicat al TOT la veïna Dolors Trenchs, que resumeix el pensament veïnal: "La por que entrin a casa és tant present en tots els veïns, i ens sentim tan poc protegits, que ens sembla quelcom inversemblant".

Tots els robatoris s'han produït quan els inquilins no eren a casa, tot i que en hores diferents. El primer es va produir en una planta baixa un dimecres al vespre, quan els propietaris van sortir a sopar. El segon, la setmana següent, va tenir lloc un dissabte a les cinc de la tarda, en un primer pis. El tercer, registrat al juliol, va ser a l'una de la matinada. En aquesta ocasió, com que els veïns ja estaven alertats per la situació, van trucar als Mossos quan van sentir sorolls. Els lladres es van escapar trencant una finestra, que els veïns la van trobar amb taques de sang.

Així va arribar l'agost i va ser quan es van plantejar contractar seguretat privada. "Estàvem molt preocupats i ens vam reunir tots els veïns per parlar de la situació. La sensació és que ens vigilen des de fora". Finalment no van contractar ningú, però alguns veïns van renunciar a les vacances per quedar-se vigilant la casa. "Nosaltres no vam marxar en tot l'agost per por a robatoris", ha explicat Trenchs. A més, els veïns van decidir instal·lar càmeres de seguretat a la comunitat.

Durant l'agost no es va produir cap robatori en la comunitat i els veïns ja respiraven una mica més tranquils. Però tot just el passat dissabte, dia 24 de setembre, es va produir el quart robatori, en un segon pis. "Els Mossos ens diuen que hi ha una onada de robatoris", ha assegurat Trenchs, que ha demanat més presència policial: "En tots aquests mesos, només hem vist un cotxe de policia pel passeig Gaudí".
 

 "Molt decebuda amb tot plegat, molt impotent i molt insegura", ha apuntat Dolors Trenchs, que reclama mesures urgents per fer front a aquesta situació. "Cada vegada que arribes a casa, ho fas amb por".

Els robatoris es disparen

Els robatoris en domicilis particulars a Sant Cugat s'han disparat aquest 2016. Segons dades facilitades per la Conselleria d'Interior, en els primers cinc mesos de l'any es van registrar 305 robatoris en habitatges santcugatencs, mentre que en tot el 2015 n'hi van haver 461. De fet, entre el 2010 i el 2015 els robatoris a cases particulars han passat de 249 a 461, el que suposa un increment del 85% en sis anys.

Aquesta situació també ha generat debat polític a Sant Cugat. El mes de juliol, el PP i C's van reclamar la presència de més Mossos d'Esquadra a Sant Cugat, que en té menys dels que li tocaria segons marca la llei. En aquell moment, l'equip de govern va rebutjar la proposta argumentant que Sant Cugat era una ciutat segura. Tot i això, aquest setembre, l'alcaldessa Mercè Conesa va mostrar la seva voluntat en demanar a la Conselleria d'Interior més presència policial al municipi.

El TOT ha informat aquestes últimes setmanes de diferents robatoris, com el d'una desena de trasters o el robatori de dues bicicletes, entre altres. Al juliol, van ser els veïns del carrer de Panamà els que van denunciar públicament que havien patit 4 robatoris en dos mesos, per la qual cosa van contractar seguretat privada durant l'agost.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem