Compte enrere per a la Festa Major de Sant Cugat

Dimecres, 28 de juny, es dona el tret de sortida a cinc dies de festa a la ciutat

Sant Cugat ja respira Festa Major. Dimecres, 28 de juny, arrenquen cinc dies de festa al municipi amb prop de 300 activitats fins al 2 de juliol. Activitats per a tots els gustos i edats que presenten diferents novetats respecte la passada edició.

Entre les principals novetats, l'ampliació del nombre d'espais de la festa, que en seran 14; el foment de les arts escèniques; la distribució dels caps de cartell a les diferents places; un joc sobre la Festa Major en línia, o una cervesa 100% santcugatenca que es podrà trobar a totes les barres de la celebració.

Igualment, s'han ampliat el nombre de propostes familiars, s'ha potenciat la música electrònica a petició del Consell de Joves de la ciutat, i el seguici de Sant Pere, així com el ball del Paga-li, Joan!, canvien d'horari, a les 17 i les 20.30 hores respectivament. A més, la caseta del CPA canvia d'ubicació, i la Plaça del Jazz celebra el seu desè aniversari.

La Festa Major

Les entitats de cultura popular protagonitzen el seguici d'inici FOTO: Lali Puig

La Festa Major arrencarà, com és tradició amb el seguici d'inici, que enguany estrena el protocol de Seguicis Festius de la ciutat, i el pregó, a càrrec del Sant Cugat F.C. el dimecres, 28 de juny. Entre les activitats de dimecres destaca la inauguració de la Caseta del CPA, que enguany es trasllada al carrer de Pau VI, els concerts de Coetus i Carles Dènia, i el de Gertrudis, i el tradicional Seguici nocturn amb les entitats de cultura popular i tradicional de Sant Cugat.

Per Sant Pere, 29 de juny, torna la tradició a la festa. Des de les albades de Sant Pere, fins al seguici i l'ofrena davant la casa de Vila i Trabal. Tot plegat, finalitzant amb el tradicional ball del vano i el ram, el Paga-li, Joan, que enguany començarà mitja hora més tard, a les 20.30 hores.

Divendres, l'esport pren protagonisme també dins la festa, així com els àpats populars. Música al vespre i correfoc dels més petits completen el llistat d'activitats destacades de la jornada.

Cap de setmana

El Holi Festival, un dels actes més concorreguts de la Festa Major FOTO: Artur Ribera

El cap de setmana les activitats es multiplicaran a la ciutat. Dissabte, els comerços surten al carrer mentre els entremesos d'arreu de Catalunya es mostren a la plaça d'Octavià. Els jardins del Monestir es tornaran a omplir d'ambient familiar amb l'Estovallada, i a la Festa Major Alternativa repeteix el Concurs de Truites. Una FMA que enguany augmenta el nombre de propostes familiars, entre altres novetats.

Sardanes, Holi Festival, trobada Gegantera i tast de vins també tornen el dissabte de Festa Major. I a la nit, el foc prendrà protagonisme amb el correfoc d'adults i l'esclat de foc. Una festa que continuarà amb les propostes musicals a les diferents places.

I diumenge, un dels actes més multitudinaris de la Festa Major: el Concurs d'arrossos. Una cita de què participaran 200 paelles que van esgotar els tiquets d'inscripció en unes hores el mateix dia que s'obria el termini. Festa de l'aigua per als petits, StQBeer Festival, i Diada Castellera són algunes de les propostes per a la tarda.

Ja a la nit, el castell de focs i la projecció de les fotografies de la Festa Major tancaran la celebració.

Aquestes són tan sols algunes de les activitats de la Festa Major, que s'estendrà del 28 de juny al 2 de juliol. Podeu consultar tot el programa amb el TOT Sant Cugat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem