Santasusagna: "Pel Sant Cugat FC, ser pregoner és un reconeixement de la ciutat"

El Sant Cugat Futbol Club és el quarantè pregoner de la Festa Major de la ciutat, i el setè vinculat en el món esportiu

Dels últims cinc pregoners de la Festa Major de Sant Cugat, quatre han estat del món de l'esport. El pregó tindrà lloc el dimecres 28 de juny, a les 20 hores, a l'Ajuntament. El club vermell-i-negre, que va celebrar el centenari la temporada 2015-2016, tindrà la pròxima temporada, 2017-2018, 43 equips i 625 jugadors i jugadores. Un club que té la Medalla d'Honor de la Ciutat (2016) i un Premi Ciutat de Sant Cugat (2006).

Què significa pel Sant Cugat Futbol Club ser pregoner de la Festa Major de Sant Cugat?
És un honor i un privilegi. És un reconeixement davant de la ciutat a una trajectòria i a un comportament. I això ens omple de joia i de satisfacció.

Quan l'alcaldessa Mercè Conesa li ho va comunicar, s'ho esperava?
Ho esperava l'any passat, quan el club va celebrar el centenari.

Ens pot avançar alguna cosa del pregó?
El volem fer diferent i també farem que el públic hi participi. El pregó el referirem al centenari del club.

Quin missatge voldria transmetre als santcugatencs per festa major?
Que siguin uns dies d'alegria, que la gent surti al carrer, que participin en els diferents actes i que la visquin, que la facin participativa. Que la visquin amb un caire familiar i que, sobretot, es visqui, també, amb respecte i civisme.

Ser del Sant Cugat FC és...
El millor que hi ha. És un orgull, un honor i una il·lusió.

En quin moment es troba el club?
El club està vivint els millors anys de la seva història, i això és inqüestionable, tant en l'àmbit esportiu com social. En l'àmbit social, el club participa en molts projectes (Campus Sant Cugat a l'Índia, col·laboració amb l'ONG Esport Solidari Internacional i SantCu-ASDI), i en l'esportiu és la millor època, per descomptat, quant a nombre d'equips i de jugadors i jugadores i en qualitat formativa i esportiva dels futbolistes. Aquesta temporada, el primer equip femení ha pujat a Preferent i el sènior B masculí, que s'ha creat aquesta campanya, ha ascendit a Tercera Catalana.

Des de fa molts anys, el club aposta pel futbol femení.
El futbol femení del Sant Cugat FC és un referent del futbol català. Som uns defensors de la igualtat de gènere i ens agrada que al club hi hagi moltes noies, moltes, tantes com 105, en sis equips, de benjamí a sènior. Estem creixent en la categoria benjamí.

El club acaba de canviar el nom, de Sant Cugat Esport FC a Sant Cugat FC. Per què?
Per dos fets. Primer per la confusió que té el nom de Sant Cugat Esport FC, sobretot, en la gent de fora de la ciutat, que es pensa que són dos clubs, i confon. I també era un nom, Sant Cugat FC, que ningú l'havia registrat i qualsevol club ho podia fer. I creiem que el nom de Sant Cugat FC l'hem de portar nosaltres.

Des de fa mesos, el club treballa en la creació d'una fundació. Quan es posarà en marxa?
La voluntat és que sigui a finals d'any. Pensem que és la millor manera de col·laborar en el món social i solidari, on hi haurà el Campus Sant Cugat a l'Índia i l'equip SantCu-ASDI.

El club té la intenció de recuperar l'equip SantCu-ASDI per a la pròxima temporada 2017-2018.
És la nostra voluntat. Ens fa molta il·lusió. Sempre he dit que aquest és el millor equip que pot tenir el Sant Cugat FC. Després de set temporades consecutives, aquesta campanya no l'hem pogut fer perquè l'equip s'ha desfet. Van quedar pocs jugadors. Hem tingut diverses reunions amb el Grup Catalònia i ASDI perquè ens aportin jugadors i jugadores.

Fa cinc anys, el Sant Cugat FC va posar en marxa el Campus Sant Cugat a l'Índia.
Estem molt orgullosos, no tan sols d'haver-lo engegat si no d'haver arribat a transformar un projecte de ciutat on aquest any ja són cinc (Sant Cugat FC. CFU Mira-sol Baco, Unió Esportiva Sant Cugat, Qbasket Sant Cugat i Junior FC) els clubs que van a l'Índia.

Quan començaran les obres, entre altres espais, dels nous vestidors que s'han de fer a la ZEM Jaume Tubau?
No ho sé, no hem estat informats. L'Ajuntament no ens ha dit quan estaran fetes. Ens havien dit que estarien fetes per Setmana Santa i encara no ens consta que estiguin licitats. Porten un endarreriment considerable.

El Sant Cugat FC ha repetit en moltes ocasions que vol gestionar la ZEM Jaume Tubau.
Fa molts anys que el Sant Cugat FC ho demana. I ho segueixo demanant.

El Sant Cugat FC tornarà a sol·licitar la Creu de Sant Jordi, que atorga la Generalitat?
Sí, sí.

Quin balanç en fa de la primera temporada del Sant Cugat FC amb l'associació Sant Cugat Creix?
Molt positiu. Des de fa molts anys, nosaltres ja tenim el nostre propi codi ètic i nosaltres ja tenim el nostre estil. El de Sant Cugat Creix és un altre tipus de codi ètic. Són complementaris. Tot suma.

A Sant Cugat no li fa falta un nou camp de futbol?
Totalment.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem